Кім Чен Ин прибув до Китаю на спецпотягу свого батька — ЗМІ

28.03.2018
Західні ЗМІ інформують, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув iз неоголошеним візитом до Китаю.
 
Як стверджує агенція «Блумберг» iз посиланям на три анонімні джерела, Кім Чен Ин приїхав до Пекіна потягом з іншими корейськими урядовцями високого рангу.
 
Це його перший закордонний візит iз часу прийняття влади в КНДР 2011 року. 
 
Японський державний телеканал Nippon News Network повідомив, що до Пекіна прибув пофарбований у зелене iз золотими смугами потяг, який використовував для закордонних поїздок, зокрема до Москви, батько Кім Чен Ина — Кім Чен Ір.
 
Речниця китайського МЗС на запитання закордонних ЗМІ відповіла, що їй нічого не відомо про те, щоб на залізничних станціях Китаю бачили північнокорейських урядовців. 
 
Якщо візит буде дійсно підтвердженим після його закінчення, то це може означати покращення відносин між Китаєм та Північною Кореєю.
 
Вони погіршилися внаслідок того, що нещодавно Китай підтримав санкції ООН проти Північної Кореї після проведення нею ядерних випробувань.
 
Візит лідера комуністичної Кореї до Китаю можна також сприймати як «тренувальну розминку» перед можливою (принаймні, анонсованою) зустріччю Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом.