У Кременчуці чоловік пошив спеціальну куртку для крадіжки яєць із птахофабрики

28.03.2018
До яких лише хитрощів не вдавалися в радянські часи, щоб винести із заводів чи фабрик дефіцитну продукцію.
 
І на себе одягали (якщо це одяг), і до тіла примотували, і різні хитромудрі кишеньки до одягу пришивали. Особливо престижною була робота на м’ясокомбінатах.
 
«У моєму дитинстві до нас учащали м’ясники. Вони виносили на собі пласти мяса і сала, загорнуті в газети й обкручені довкола тулуба. Тато їх вгощав горілкою, важив і розраховувався», — згадував відомий письменник Юрко Винничук.
 
Як показує практика, досвід таких «кулібіних» користується попитом і досі. На Кременчуцькій птахофабриці днями охорона затримала 35-річного працівника, який намагався винести на собі понад сотню яєць.
 
Для цього він пошив спеціальну куртку із численними внутрішніми кишенями, у які і заховав яйця. Якщо врахувати, що середня вага яйця дорівнює 60 грамам, то вага такого «бронежилета» була понад 6 кілограмів.
 
Що цікаво, більшість читачів блогера Дениса Казанського, який розмістив цю інформацію, не здивувалася цьому, а почали жваво згадувати свій радянський досвід.
 
Зокрема, одна дописувачка сказала, що тому чоловікові ще пощастило.
 
Бо в них на фабриці був інший досвід: жінки ховали яйця у жіночі колготи, перев’язуючи кожне вузликом, а тоді закріплювали цей «патронташ» на грудях, під светрами.
 
І все б нічого, якби охоронець одного разу не розчулився і не поліз до однієї з жінок обійматися.