Нацполіція готова співпрацювати з представництвом Президента в АР Крим у справі повернення півострова

27.03.2018
Рано чи пізно, а Крим, як і східні окуповані українські терени, буде повернено в лоно України, але вже зараз треба готуватися правоохоронним органам до належної діяльності «там».
 
Українські правоохоронці налаштовані забезпечити належний рівень діяльності поліції Криму, про відновлення роботи якої вже неодноразово йшлося.
 
Саме з цього приводу й відбулася зустріч першого заступника голови Нацполіції України В’ячеслава Аброськіна з першим заступником Постійного Представника Президента в Автономній Республіці Крим Ізетом Гдановим. 
 
Учасники робочої зустрічі обговорили основні напрямки співпраці поліції та представництва Президента України в АР Крим у питаннях налагодження правопорядку на тимчасово окупованих територіях після їх звільнення, а також на територіях поряд iз лінією розмежування.
 
Зокрема, йшлося про припинення нелегальних перевезень пасажирів, а також контрабандних вантажів через лінію розмежування з тимчасово окупованим півостровом, оскільки така діяльність може загрожувати національній безпеці України.
 
Ізет Гданов повідомив про необхідність забезпечення правопорядку як на окупованих територіях України, так і на територіях поряд iз лінією розмежування: «Важливо, щоб під час перетину розмежувальної лінії громадяни бачили, що Україна бореться за повернення своїх територій і робить усе, щоб захистити права своїх громадян у Криму».
 
У свою чергу, В’ячеслав Аброськін зазначив, що наразі триває процес комплектування структурних підрозділів кримської поліції. Саме таке доручення дав глава відомства Сергій Князєв, який нещодавно запевнив, що поліція Криму надаватиме повний спектр поліцейських послуг.
 
До кінця поточного року планують завершити комплектування частини підрозділів, зокрема патрульної поліції Криму.
 
Відтак комплектування поліцейських підрозділів дозволить ефективно протидіяти різноманітним правопорушенням, а також діяльності сил, які запускають спецслужби РФ на територію материкової частини України.
 
«Поліція готова надати різнобічну допомогу представництву (Президента в АР Крим — ДК), особливо в діяльності, направленій на повернення Україні окупованих територій, а також у недопущенні проїзду на територію країни людей, які приїздять сюди з метою скоєння тяжких злочинів, диверсійних актів», — наголосив генерал.