З України до Стамбула видворили кримінального авторитета-гастролера

21.03.2018
Спокій оперативникам Києва та області лише сниться, адже доводиться постійно працювати над припиненням діяльності організованих злочинних груп та злочинних організацій на ввіреній правоохоронцям території.
 
Ось і цього разу, отримавши оперативну інформацію про перебування в Україні «злодія у законі» на прізвисько «Професор», відразу почали відпрацювання.
 
Поліцейські вже знали, що 26-річний уродженець Грузії, який постійно живе в Туреччині, був «коронований» у 2013 році в одній із південних країн.
 
Начальник Головного управління Національної поліції у місті Київ Андрій Крищенко повідомив на сайті свого відомства: «Оперативним шляхом ми встановили, що під час перебування на території України «злодій у законі» організовував так звані «сходки» для перерозподілу сфер впливу в кримінальному світі. При цьому «Професора» найбільше цікавили групи крадіїв автомобілів та особи, які займалися крадіжками речей із транспортних засобів на території Києва та Кропивницького. Також він приділяв увагу залученню до незаконної діяльності молоді». 
 
Цього кримінального суб’єкта у вересні 2017 року  вже затримували працівники столичного карного розшуку. Тоді його примусово видворили у Туреччину.
 
В аеропорту молодик радісно посміхався оперативникам, які його супроводжували, а наприкінці року... порушив рішення щодо заборони в’їзду на територію нашої держави й під іншим прізвищем незаконно перетнув кордон.
 
Тож правоохоронцям нічого не залишалося, як удруге супроводити невгамовного «Професора» до літака, яким той попрямував до Стамбула.
 
Наразі вирішують питання про заборону цьому гастролеру в’їжджати на територію України терміном на три роки.