На ЧЄ зі стрільби з пневматичної зброї черкащанин встановив світовий рекорд

02.03.2018
На ЧЄ зі стрільби з пневматичної зброї черкащанин встановив світовий рекорд

Сергій Куліш встановив рекорд світу. (Фото з власного архіву.)

З достойною перемогою повернувся у рідні Черкаси призер Олімпійських ігор Сергій Куліш.
 
Цього разу на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї, який відбувся в угорському місті Дьйор і в якому брали участь 45 команд із різних країн, Сергій Куліш встановив рекорд світу та Європи при виконанні вправи ГП-мікс. 
 
«Це — парне змагання, коли чоловік та жінка здійснюють по 40 пострілів за 50 хвилин. Лише з осені минулого року діють нові правила для цієї вправи. Сергій Куліш змагався в парі з киянкою Марією Войцехівською. Вони набрали 418,6 та 419,9 очка відповідно. Це дуже високий результат для парної вправи», — наголошують «УМ» у відділенні Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.
 
У такому рекорді Сергія Куліша — чимала заслуга його тренера Віктора Нагнія.
 
Молодий спортсмен є вихованцем Черкаської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Кульовою стрільбою він займається понад десять років.
 
Він є  срібним призером ХХХІ Олімпійських ігор, які відбулися у бразильському Ріо-де-Жанейро. 
 
Тоді у змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки з десяти метрів Сергій набрав 204,6 очка i став володарем ще й першої для збірної України олімпійської нагороди.
 
Завойована Кулішем срібна медаль стала першою за останні 16 років і для Черкас.
 
Черкаська міська влада  нагородила спортсмена Сeргія пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси», а виконавчий комітет підтримав пропозицію дeпартамeнту освіти та гуманітарної політики про виділeння 500 тисяч гривень для придбання йому житла.