У Саакашвілі звинуватили охорону Луценка в побитті громадянина США

27.02.2018
Не інакше як черговим скандалом можна назвати спілкування активістів «Руху нових сил» із Генпрокурором Юрієм Луценком поблизу його будинку.
 
А рiч у тому, що кілька днів тому активісти встановили намет та оголосили про безстрокове пікетування — їхньою вимогою є звільнення Северіона Дангадзе, керівника Київського обласного осередку «РНС», котрий є  одним із лідерів «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.
 
«Очна ставка» відбулася у вихіднi: пан Луценко на слова активістів про те, що, мовляв, у вівторок у суді вимагатимуть звільнити Дангадзе, байдуже відповів: «Можете вимагати скільки завгодно... За цією статтею (державна зрада) йому світить до восьми років».
 
А на попередження пікетувальників, що «буде запит народу, і військовики прийдуть, почекайте», Генпрокурор iз посмішкою апелював, що завжди до нього готовий.
 
Активістів обурило й те, що охорона Ген­прокурора побила двох їхнiх побратимів, котрі в суботу залишилися в наметі біля будинку Юрія Луценка.
 
Принаймні прес-служба «Руху нових сил» інформує, що батько Северіона — Джумбер Дангадзе — повідомив, що після суботньої акції до двох активістів підійшов «нетверезий Генеральний прокурор».
 
Стверджують, що  хлопці зафіксували розмову з ним на відеокамеру: Луценко дав наказ своїм охоронцям їх побити.
 
«Оскільки це все було зафіксовано на камеру, його посилена охорона приблизно зі ста осіб, отримавши наказ, злісно побила двох беззахисних активістів незаконно забрала і розбила відеокамеру. Причому один iз побитих, громадянин США, який уже довів до відома про те, що сталося, у посольство Америки», — заявив Джумбер Дангадзе.
 
Він також стверджує, що один iз постраждалих перебуває в лікарні.
 
Нагадаємо, що  Северіона Дангадзе правоохоронці затримали  ще 4 грудня 2017 року.  Прокуратура стверджує, що він «за узгодженням із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до олігарха Сергія Курченка, який переховується від правоохоронців у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів злочинного угруповання».
 
Уже 6 грудня Дангадзе заарештували на 60 діб без права застави за підозрою в державній зраді та співпраці з членами організованого злочинного угруповання, а 29 січня 2018 року Печерський райсуд Києва подовжив арешт ще на 60 днів.