В Укрзалізниці планують двічі за цей рік підняти тарифи на проїзд

20.02.2018
Без перебільшення можна говорити, що бідних українців обклали вже з усіх боків захмарними тарифами, податками й цінами, які ніяк не можуть загальмувати.
 
Черговим «сюрпризом» став фінплан, прийнятий на засіданні Кабінету Міністрів: ПАТ «Укрзалізниця» планує підвищити тарифи на пасажирські перевезення по Україні (щоправда, крім приміського сполучення).
 
Причому підвищення ціни на квитки цьогоріч буде «подвійним»: на 12% спершу в квітні, а в жовтні від новоутворених цін — ще на 12%.
 
Не думаючи про кишені пересічного українця, залізничники вже встигли підрахувати, які прибутки матимуть від цих здорожчань. Це близько 469,5 млн. гривень.
 
І хоч передбачається, що гроші, отримані Укрзалізницею в результаті підвищення тарифів, підуть на спеціальний інвестиційний рахунок, з якого фінансуватимуть підвищення якості пасажирських перевезень, пасажирів, що користуються послугами залізничного транспорту, це явно не порадувало.
 
А ось доходи від перевезень у міжнародному сполученні через постійні коливання курсу іноземних валют щодо гривні залишаться на рівні попереднього року.
 
Щоправда, зазначимо: в документі-фінплані наголошується, що підвищення тарифів можливе після прийняття відповідного наказу Міністерства інфраструктури, і в Укрзалізниці пообіцяли надати відом­ству відповідний проект із розрахунками та обґрунтуваннями найближчим часом.
 
Але щось мало віриться, що чиновники Мінінфраструктури відмовлять залізничникам у питанні ціни .
От і варто задуматися любителям подорожувати, як здійснювати пересування в просторі: залізницею, автобусом, власним авто чи, може, пішки — і гроші зекономиш, і здоров’я поліпшиш.