Сміла без опалення: городяни перекрили трасу Київ — Дніпро

02.02.2018
Надзвичайна подія у місті Сміла на Черкащині. Там жителі міста перекрили трасу Київ — Дніпро.
 
Людей дістало те, що на них вперто і послідовно тиснуть, нав’язуючи взяти на себе 200 мільйонів  боргу теплопостачального приватного ТОВ  «Сміла Енергоінвест».
 
«Україна молода» повідомляла про те, що містяни минулоріч повністю розрахувалися за спожите тепло, але НАК «Нафтогаз України» від товариства цих коштів не отримала.  
 
Протестну акцію містяни організували  біля міського парку культури та відпочинку, поруч з яким проходить державна траса. Люди зупинили та заблокували автомобілі та автобуси, які рухалися по дніпровській трасі.
 
Такі радикальні та рішучі дії містян спричинені тим, що у четвер зранку  переговори  секретаря міської ради Костянтина Синьогуба  у Черкаській облдержадміністрації, де мало вирішуватися питання відключених напередодні у Смілі котелень № 4,7,12,25, завершилося нічим.  
 
І розчарований в.о. міського голови Сміли на знак протесту залишив  засідання  в ОДА.
 
Тож смілянські активісти, які  зібралися біля Будинку рад і чекали новин з обласного центру, дізнавшись, що ситуація не змінилася і їх продовжують змушувати взяти 200 мільйонів боргу на себе (радять скликати сесію та підписати угоду про реструктуризацію цих коштів на кілька років), вийшли та перекрили державний шлях, аби привернути увагу всієї країни до  цієї кричущої несправедливості.