У Дніпрі почався суд над сепаратисткою, яка у театрі напала на бійця АТО з молотком

31.01.2018
Марині Меншиковій загрожує штраф i тюремний термін у сім років позбавлення волі за напад iз молотком на Костянтина Кравченка — воїна АТО, якому вона спробувала розтрощити потилицю.
 
Скандальна сепаратистка не на жарт розбушувалася в Театрі опери та балету Дніпра під час «Травіати» та дістала з дамської сумочки великий молоток.
 
Камери відеоспостереження на балконі оперного театру зафіксували факт нападу Меншикової, отож відкрутитися від скоєного жінці не вдасться.
 
Тим більше що правоохоронці знайшли в її сумочці не тільки молоток, а й кiлька ножів, які вона постійно носила з собою.
 
Відразу ж після конфлікту Меншикова втекла від слідства на територію окупованого Росією Криму, де понад рік переховувалася.
 
У червні 2017 року правоохоронцям міста Дніпро все ж вдалося затримати сепаратистку та активістку Антимайдану.
 
Тим часом Марина Меншикова стверджує, що напад був самообороною, а молоток до театру, мовляв, узяла з собою «про всяк випадок». 
 
На суді сепаратистка заявила, що її обурила військова форма одного з глядачів, що й стало причиною словесної перепалки, яка переросла в розбій.
 
Жінка так упевнена у своїй версії, що навіть відмовилася від адвоката.
 
— Вона ненавидить Україну та все українське суспільство, — сказав на суді потерпілий воїн АТО Костянтин Кравченко. — Бити мене Меншикова почала цілеспрямовано та вельми професійно. Тільки військова виправка допомогла мені врятувати своє життя та захистити оточуючих від агресивно налаштованої жінки.
 
За словами захисника Вітчизни, залишати на волі Марину Меншикову — небезпечно для суспільства, адже її неадекватна поведінка загрожує життю людей. Якщо для цієї жінки стало нормою носити з собою в сумці молоток, то де гарантія, що завтра вона не прихопить із собою на роботу гранату або кулемет, пояснюючи це «особистою самообороною».
 
Суд погодився з думкою потерпілого Костянтина Кравченка та визнав Марину Меншикову особою, яка небезпечна для суспільства.
 
Сепаратистка залишатиметься під вартою ще впродовж 60 діб. Прокуратура схильна розглядати втечу Меншикової, а також її заяви про те, що вона є активною фанаткою «русского мiра», як обтяжливі обставини. 
 
Судові органи мають усі підстави змінити статтю з «легкої» на серйознішу, яка загрожує Меншиковій штрафом та покаранням у вигляді семи років позбавлення волі.
 
Чергове судове слухання у рамках справи про напад сепаратистки в театрі на воїна АТО Костянтина Кравченко розглянуть 23 березня.