Зрадянщені тиловики ЗСУ гальмують оснащення бійців новими несесерами

31.01.2018
Пережитків радянської армії деякі керівники нинішньої Української армії не можуть позбутися й дотепер.
 
Яскравим прикладом цього старого мислення є пристрасті навколо несесерів — спеціальної сумки для зберігання засобів особистої гігієни військовослужбовця, комплектів запасної білизни, запасний раціон харчування з консервованих продуктів та багато чого іншого.
 
Згідно з уявленнями деяких «старих вояків»-керівників ЗСУ, усе, що знаходиться в армійському несесері, повинно... бути обгорнуте визначеним папером iз відповідними бирками на кожному елементі. 
 
Усі ці «старомодні» уявлення батьків-командирів iз тилового забезпечення нагадують аналогічну історію з уставом нинішньої армії, котрий, по суті, залишається ще радянським і лише формально переведений iз російської на українську...
 
Несесер і його склад не визначений ніяким керівним документом — просто дехто вирішив згадати довоєнні Збройні сили, забувши про те, що наша армія вже перейшла на вищий рівень, аби відповідати викликам сьогодення.
 
Тому всі ці «бирки», пошиття на пів плащ-палатки старих несесерів є неправильним i пережитком радянської армії. 
 
Тим паче що нову сумку-підсумок для засобів особистої гігієни вже розроблено в минулому році Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ (кожен військовослужбовець матиме право особисто вибрати колір, розмір чи кількість засобів гігієни, а не мати однаковий з усіма несесер розміром у половину дорожньої сумки), а у цьому році планується закупівля та постачання до ЗСУ, хоча «дехто» намагається це пригальмувати.
 
Його прототипи можна побачити як цивільні аналоги, тому що вони присутні в багатьох арміях та в наявності у людей, які подорожують: новий несесер займає мінімум місця для найнеобхідніших засобів гігієни, змінної білизни, рушника тощо.