Пара пенсіонерів здійснила навколосвітню подорож на власноруч збудованому літаку

31.01.2018
«А й правда, крилатим ґрунту не треба. Землі немає, то буде небо», — писала у своєму вірші «Крила» Ліна Костенко.
 
У правдивості її слів переконує й історія пари пенсіонерів Сильвії та Брайана Фостерів, які здійснили навколосвітню мандрівку на скон­струйованому власноруч літаку.
 
До такої мандрівки 60-річна Сильвія та 67-річний Брайан почали готуватися ще в 2014-му році.
 
Спочатку вони хотіли придбати літак, але ніде не знайшли такої моделі, яка б їх влаштувала. І тоді Брайан сам взявся до справи.
 
«Він працював сім днів на тиждень з 8 ранку до 6 вечора. Я теж брала участь, правда, не так багато. Ми закінчили роботу над літаком у жовтні 2016 року, але треба було ще кілька місяців, щоб отримати документи», — зізнавалася потім Сильвія, яка в соцмережах підписується як «мандруюча пенсіонерка».
 
Перший політ пара зробила 31 травня 2017 року через Порт-Альфред, що у Південно-Африканській Республіці, на гору Піланесберг.
 
А далі тривалість поїздок варіювалася від 30-хвилинної від Кіліманджаро до Аруши в Танзанії, до 14-годинного перельоту з Мерсед, Каліфорнія, до Гонолулу, Гаваї.
 
Загалом же за 160 днів подорожі вони пролетіли 52 188 кілометрів і приземлялися в 43 аеропортах 23 країн.
 
За цей час пара відвідала також Ісландію, США, Нову Зеландію, Сейшельські острови і навіть рідне місто Сильвії — Норідж в Англії, повідомляє Daily Mail.
 
Найцікавіше, що до початку цієї авантюри пара не була одруженою. Утім, спільна справа настільки зблизила, що у 2015-му Брайан таки покликав Сильвію до вівтаря, і вона не відмовила.
 
Тепер чоловік із жінкою згадують найприємніші моменти подорожі і не відкидають можливості, що і далі будуть літати. Бо власні крила у них є, а є крила — буде й небо.