На канатній дорозі в уманському парку «Софіївка» загинув підліток

23.01.2018
Трагедія в уманському дендрологічному парку «Софіївка»: там на канатній дорозі, котра не працює, загинув 12-річний місцевий підліток.
 
Школяр разом зі своїм другом  вирішив пройти тим маршрутом, але один із них заплутався у мотузках і задихнувся. Його товариш стояв унизу і нічим не міг допомогти.
 
Саме він викликав «швидку». Але рятувати хлопця було пізно, оскільки мотузка перетисла йому легені. 
 
Як повідомили «Україні молодій» в Черкаській обласній прокуратурі, наразі розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками Національного дендрологічного парку «Софіївка», що призвело до загибелі дитини.
 
«Уманський відділ поліції почав розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України — службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, якщо воно спричинило тяжкі наслідки», — розповідають у прокуратурі області.
 
І уточнюють, процесуальне керівництво в указаному кримінальному провадженні здійснює Уманська місцева прокуратура.
 
Також установлено, наголошують у прокуратурі Черкащини,  що службові особи дендропарку «Софіївка» не вжили заходів щодо повного демонтажу атракціону «Канатна дорога», що призвело до нещасного випадку, унаслідок якого загинула малолітня дитина.
 
На цей час досудове розслідування триває, вживають заходiв щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, а також забезпечують прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.