Шакіра може потрапити за ґрати за ухиляння від сплати податків

23.01.2018
Шакіра може потрапити за ґрати за ухиляння від сплати податків

Шакіра.

В Америці є приказка: «Існує дві речі, які нікому не вдається уникнути: смерть і сплата податків».
 
Цю ж приказку взяли на озброєння й іспанські податківці, які накинули оком на колумбійську співачку Шакіру, яка вже сім років живе разом із відомим футболістом, центральним захисником клубу «Барселона» Жераром Піке.
 
40-річну зірку звинуватили у несплаті податків на суму в кілька мільйонів євро, і їй загрожує величезний штраф або в’язниця, повідомляє іспанська газета La Vanguardia.
 
Ідеться ще про період iз 2011-го по 2014 рік, коли Шакіра з Піке проживали в Іспанії. Однак, як зазначає видання, співачка не значилася серед податкових резидентів і не платила податки, що є порушенням іспанського законодавства.
 
«Закон встановлює, що податковий резидент повинен платити прибутковий податок зі своїх доходів, отриманих не тільки на території Іспанії, а й по всьому світу. Розмір такого податку може досягати 24%», — йдеться у повідомленні.
 
Згідно з іспанським законодавством, такі податкові махінації можуть каратися штрафом або тюремним ув’язненням на термін до двох років.
 
Звернення до прокуратури з проханням перевірити фінансові справи Шакіри податкові органи спрямували ще в грудні, однак відомо про це стало лише зараз. Для співачки та її оточення така інформація стала справжнім шоком.
 
Вона заявила, що завжди сумлінно виконувала всі свої податкові зобов’язання і не розуміє, в чому її вина.
 
Офіційно про свої стосунки пара оголосила в 2011 році, проте на облік в податкові органи Іспанії Шакіра стала лише у 2015-му.
 
Представники співачки заявили, що до цього вона проводила в Іспанії менше, нiж 183 дні, встановлені законом, щоб вважатися податковим резидентом. 
 
Водночас сама Шакіра заявила, що вона готова в разі виявлення певних неузго­джень компенсувати несплачені податки, щоб не мати ніяких непорозумінь з офіційними органами Іспанії. Бо можливість бути поряд із коханим дорожча за будь-які гроші.