Романа Сущенка і Володимира Балуха звільнять лише за особливим розпорядженням Путіна — Фейгін

19.01.2018
Українського журналіста Романа Сущенка, який зараз перебуває у СІЗО Москви, а також засудженого активіста Володимира Балуха обмінюватимуть не за загальним списком, а за особливим розпорядженням Путіна.
 
Як заявив адвокат Марк Фейгін, для російських окупантів українські патріоти — цінний ресурс.
 
«Путін буде намагатися міняти їх по одному, — вважає Фейгін. — Наразі переговори з Росією щодо звільнення українських політв’язнів у Російській Федерації поновилися, тому очікуємо позитивних змін для наших земляків».
 
Днями вирок Володимиру Балуху щодо відбування покарання у 3 роки і 7 місяців колонії-поселення на повторному розгляді в Роздольненському районному «суді» в окупованому Криму залишився без змін.
 
Повторний судовий розгляд призначили через те, що так звана «суддя» окупаційного суду Марія Бедрицька не мала права розглядати справу.
 
Окупаційний прокурор просив для Балуха 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні та оплату штрафу в розмірі 20 тисяч рублів (9,2 тисячi гривень).
 
Штраф так само лишили без змін —  10 тисяч рублів (приблизно 4,6 тисячi гривень).
 
Володимир Балух у заключному слові на засіданні 15 січня заявив, що справа проти нього «сфабрикована у зв’язку з його політичною позицією», і це не змусить його любити «нову Батьківщину».