Ляшко: Подолаємо бідність — подолаємо корупцію

19.01.2018
Ляшко: Подолаємо бідність — подолаємо корупцію

Олег Ляшко наголосив, що жодна бідна країна корупцію не подолала.

Лідер Радикальної партії вважає, що сутність судової «реформи» влади — підім’яти під себе суддів. 
 
«Наша позиція проста — антикорупційним повинен бути кожен суд України. А зараз люди не можуть знайти правди в судах, хоч би що там казав Президент про «реформи». Усі його реформи переслідують одну мету: підпорядкувати суддів, щоб малювати собі результат на виборах. Ми бачимо один шлях реформи: звільнити всіх суддів і прокурорів, а нових обрати на прозорих конкурсах», — наголосив Олег Ляшко.
 
Політик також додав, що обирати суддів повинні українці, а не міжнародні організації. «Якщо продажна влада готова принижувати Україну заради власного самозбереження, то я їм не дозволю робити мою рідну країну сировинною колонією, хоч би що проти мене вигадували продажні колишні прокурори і менти, які раптом стали ангелами у плоті. Не обманюйте себе: диктат із Вашингтона чи Брюсселя нічим не кращий московського диктату!» — обурився народний депутат.
 
Ляшко переконаний, що жоден суд не зможе подолати корупцію, адже вона має більш глибокі причини.
 
«Де з’являється корупція? Там, де є бідність і безправ’я. Щоб подолати бідність, ми пропонуємо план розвитку економіки, реалізація якого дасть українцям роботу і гідну зарплату. Щоб подолати безправ’я, ми пропонуємо звільнити всіх суддів і прокурорів. Оце і є реальна боротьба з корупцією. Жодна бідна країна корупцію не подолала. Як можна боротись із корупцією, коли 70% громадян на субсидіях по ЖКГ, а 90% їдять хліб без масла? За таких обставин корупція починається з самого низу — у селах дерибанять майно і дають хабарі. Тому я переконаний, що подолання корупції — це подолання бідності», — підсумував Ляшко.