На Черкащині у Дніпрі втопився 16-річний підліток, його друга врятували

17.01.2018
Трагедія сталася в понеділок на Дніпрі, неподалік черкаського мосту  і розважально-оздоровчого комплексу «Бочка».
 
Двоє друзів, Олексій та Олександр, яким 17 і 16 років, провалилися під кригу.
 
«Це сталося за 150 метрів від берега. Зі слів випадкових свідків, хлопці прямували по Дніпру вздовж берега, коли крига не витримала і вони обоє опинилися у воді. Рибалки, які були неподалік від місця події, по телефону «101» повідомили рятувальників та водночас прийшли на допомогу потерпілим», — розповідає «Україні молодій» Костянтин Проценко, речник головного управління ДСНС у Черкаській області.
 
За його словами, за викликом на місце події примчали рятувальники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини, водолази з аварійно-рятувального загону спецпризначення та міської комунальної аварійно-рятувальної служби.
 
Проте ще до появи на місці події співробітників ДСНС рибалкам, які поповзом дісталися ополонки,  з допомогою гілок вдалося витягти на берег 17-річного хлопця.
 
На жаль, його 16-річного товариша врятувати не вдалося. Він зник під водою.
 
«Тіло загиблого підлітка рятувальники знай­шли у Дніпрі через сорок хвилин пошуків», — говорить Костянтин Петрович.
 
У соціальних мережах черкащани висловловлюють співчуття родині загиблого Олександра. Правда, стверджують, що обоє хлопці виховувалися у дитячому будинку.
 
Олексій, якого врятували рибалки, зізнався черкаським рятувальникам, що у воді він тримався за  дерев’яний натільний хрестик і вважає, що  випадок із його порятунком — то Боже провидіння.