Чотири з п’яти українських тенісисток пробилися до другого кола «Аустреліен оупен»

17.01.2018
Чотири з п’яти українських тенісисток пробилися до другого кола «Аустреліен оупен»

Леся Цуренко останньою з українок подолала стартовий бар’єр «АО»-2018. (Фото з сайта tennisua.org.)

У другий день «Аустреліен оупен» на кортах «Мельбурн парку» змагався лише один український повпред.
 
Тож розмови про переможний старт на «АО» другої ракетки України Лесі Цуренко в матчі проти 20-річної росіянки Наталії Віхлянцевої (3:6, 6:3, 6:4) активно перепліталися з захопливими відгуками, котрі продовжують звучати після сенсаційного дебюту на дорослій Відкритій першості Австралії юної українки Марти Костюк.
 
Одразу після її успішного подолання кваліфікації «АО» та гучної перемоги в першому колі основної сітки над 27-ю ракеткою планети, китаянкою Шуай Пенг одне з бельгійських спортивних видань, відзначаючи неабиякий талант, зовнішні дані та популярність 15-річної українки, вже встигло порівняти її зі знаною в минулому російською тенісисткою Анною Курніковою.
 
Молода, успішна, приваблива — свого часу вона змусила багато про себе говорити ЗМІ.
 
От тільки через постійні травми довго протриматися на спортивному небосхилі та максимально повністю реалізувати свій тенісний талант росіянка не змогла й у 22 роки, маючи в активі дві перемоги в парному турнірі «Ю-Ес оупен» та звання екс-першої ракетки планети в парі, попрощалася з великим тенісом, розпочавши активне світське життя.
 
До речі, наприкінці минулого року 36-річна Анна Курнікова на 17-му році своїх стосунків iз зірковим співаком Енріке Іглесіасом зробила собі та своєму супутнику подвійний подарунок, народивши двійню — дівчинку та хлопчика.
 
Примітно, що в 2017-му також стала мамою i ще одна знаменитість зі світу спорту — Серена Уїльямс. Оголосивши на початку минулого року про своє одруження з відомим інтернет-підприємцем Алексісом Оганяном, 1 вересня найтитулованіша в новітній історії жіночого тенісу спортсменка народила доньку, котру назвали Алексіс-Олімпія.
 
Планувалося, що цьогорічна Відкрита першість Австралії стане ареною для повернення Уїльямс-молодшої на тенісні корти й вона після річної перерви спробує захисти виграний торік чемпіонський титул на «АО».
 
Але через неналежну фізичну форму, відновити котру не вдалося через ускладнення, котрі виникли після пологів, команда Серени Уїльямс вирішила не форсувати своє повернення на корти, аби просто взяти участь у черговому турнірі з серії «Великого шолома».
 
«Коли я згадую про ті труднощі, котрі мені довелося пережити після пологів, в мене просто опускаються руки», — каже Серена.
 
Незадовго до старту «АО»-2018 в інтерв’ю виданню Vogue «Чорна перлина» розповіла, які складнощі їй довелося пережити слідом за народженням своєї доньки.
 
Усе почалося з того, що під час пологів через різке сповільнення пульсу в плода лікарям довелося змінювати тактику й задля порятунку його життя в екстреному порядку проводити кесарів розтин.
 
Наступного ж дня у Серени сталася тромбоемболія гілок легеневої артерії, що спровокувало в тенісистки напади сильного кашлю, котрий призвів до розходження швів та внутрішньої кровотечі.
 
Далі Уїльямс-молодшій довелося пережити ще одне оперативне втручання, після чого своє перебування в пологовому будинку вона згадує, як страшний сон. 
 
Тож тепер 36-річна Серена веде активну кампанію за право кожної жінки, незалежно від раси та походження, на забезпечення здорової вагітності та пологів.
 
«Нашій нації потрібно провести велику роботу, і я сподіваюся, що моя історія приведе до обговорень, які допоможуть наблизитися до цієї мети. Особисто я хочу, щоб жінки всіх кольорів шкіри отримували найкращі умови. Мій особистий досвід був не кращим, але це мій досвід, і я рада, що це сталося зі мною», — заявила Серена Уїльямс.