Черкаський «Азот» відновив виробництво аміаку та карбаміду

03.01.2018
Черкаський «Азот» відновив виробництво аміаку та карбаміду

Продукція цеху з виробнитва карбаміду. (Фото надане прес-службою черкаського «АЗОТу».)

Черкаський «Азот» після проведення капітальних ремонтів у кількох цехах відновив роботу виробництва аміаку та карбаміду.
 
Про це «УМ» повідомили на  підприємстві. За словами  голови правління ПАТ Віталія Склярова, увесь комплекс заходів з капітального ремонту в основних цехах був спрямований на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його ефективної роботи в процесі виробництва. 
 
«Першим до пускових операцій приступив цех А-5 iз виробництва аміаку. Зараз його агрегат щодоби виробляє 1300 тонн аміаку. Наступним кроком став пуск цеху М-2 з виробництва карбаміду, який уже  виходить на добовий виробіток продукції», — розповідає Віталій Скляров.
 
На «Азоті» наголошують, що серед основного переліку запланованих робіт у цехах підприємства було виконано перезавантаження каталізатора печі первинного риформінгу, усунення дефектів на паровій турбіні в компресорі технологічного повітря, відновлення теплоізоляції окремих тунелів, ревізія певних вузлів, діагностика труб, також зроблено ремонт конденсатора високого тиску.
 
Тож за технологічним ланцюгом пуск цеху А-5 дав можливість завантажити і цех М-9 iз виробництва аміачної селітри.
 
«Збільшення добового виробітку аміачної селітри до 2800 тонн стало можливим після того, як цех iз виробництва аміаку почав виробляти продукцію. Зараз обидві технологічні нитки нашого цеху з виробництва аміачної селітри завантажені повністю», — констатує начальник цеху  Ігор Сімків.
 
До речі, виробництво аміачної селітри та карбаміду повністю орієнтоване на внутрішній ринок і є початком напрацювання азотних мінеральних добрив для українських аграріїв під весняну посівну кампанію 2018 року.