Із 2000 року кількість мігрантів у світі зросла майже на 50 відсотків

20.12.2017
Загальна кількість мігрантів у світі становить 258 мільйонів осіб, повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на щойно оприлюднені дані ООН.
 
Тобто саме така кількість людей на даний момент проживає не в країнах свого походження. Це на 49 відсотків більше, ніж було у 2000 році.
 
Активна світова міграція населення продовжується, констатують в ООН у доповіді, яка була опублікована 18 грудня, в Міжнародний день мігранта.
 
Загалом частка мігрантів серед усього населення Землі становить нині 3,4 відсотка. У 2000 році вона становила 2,8 відсотка, зазначає агенція AP.
 
При цьо­му за цей період помітно збільшилася частка мігрантів, які проживають у країнах iз високим рівнем доходів — iз 9,6 до 14 відсотків.
 
Половина всіх мігрантів живе в десяти країнах. Найбільша кількість (майже 50 мільйонів осіб, або 19 відсотків) живе у США, далі йдуть Саудівська Аравія, Росія та Німеччина — в кожній iз них живуть близько 12 мільйонів мігрантів.
 
П’яте місце посіла Великобританія, в якій зараз проживають дев’ять мільйонів мігрантів.
 
У рейтингу країн-донорів мігрантів на першому місці — Індія (17 мільйонів людей), потім iде Мексика (13 мільйонів), а далі — Росія, Китай, Бангладеш, Сирія, Пакистан (від 6 до 11 мільйонів по кожній iз країн). Серед країн-донорів мігрантів Україна займає восьму позицію у світі за їх кількістю.