У США пасажирський поїзд упав з моста на автомобільну трасу

20.12.2017
У США пасажирський поїзд упав з моста  на автомобільну трасу

Вантажівки фактично підперли вагони, врятувавши життя багатьом пасажирам.

В американському штаті Вашингтон пасажирський потяг компанії Amtrak, що прямував у Портленд, штат Орегон, зійшов із рейок на мосту через автомагістраль приблизно за 65 кілометрів на південь від Сіетла (між містами Олімпія і Лейквуд) вранці 18 грудня. 
 
Частково поїзд перекинувся на проїжджу частину, де зіткнувся з п’ятьма автомобілями, зокрема двома вантажівками. Останні, по суті, підперли вагони, які падали з моста, інакше наслідки аварії були б ще трагічніші. 
 
У поїзді на момент НП було 77 пасажирів і сім членів екіпажу. У результаті інциденту три особи загинули та 72 потрапили до лікарень, 10 з яких у тяжкому стані.
 
Причини катастрофи встановлюють, але вже тепер відомо, що потяг уперше їхав новою, ще не відомою машиністам трасою.
 
У міністерстві транспорту США наголосили, що аварія потяга сталася саме тоді, коли він уперше проїздив по нещодавно спору­дженій високошвидкісній залізничній колії.
 
Перед катастрофою потяг їхав на швидкості 130 кілометрів за годину при допустимій швидкості на цій трасі в 127 кілометрів за годину.
 
А на повороті перед мостом машиністи й узагалі мали скинути швидкість до 60-70 кілометрів. Але вони поспішали й не зробили цього, бо відставали від графіка руху на 30 хвилин.