У мультфільмі «Козаки. Навколо світу» заспіває гурт Кozak System

20.12.2017
Державна студія «Українська студія анімаційних фільмів» представила Держкіно три 13-хвилинних епізоди мультфільму  «Козаки. Навколо світу».
 
У новому анімаційному серіалі легендарні козаки — Тур, Грай та Око — подорожують різними куточками світу.
 
Зокрема, у нових серіях козаки відвідують Австралію, Індію та Америку, відкриваючи для маленьких (і не тільки!) глядачів культурні та знакові особливості цих країн. Козаки роблять це, як завжди, дотепно і з гумором.
 
Потрапляючи в різні пригоди, Тур, Грай та Око вигадують загальновідомі символи саме цих країн.
 
Одним з елементів звукового супроводу мультфільму є пісня «Їхав козак містом» у виконанні відомого вітчизняного гурту Кozak System.
 
«Нам дуже приємно, що чудовий анімаційний фільм про козаків родом ще з мого дитинства отримав нове життя і продовження в сучасній Україні, а ми з козаками маємо до цього безпосередній стосунок, написавши саундтрек», — прокоментував співпрацю фронтмен гурту Іван Леньо.
 
Нагадаємо, вперше анімаційні герої-козаки Тур, Грай і Око з’явилися на екранах в 1967 році. Їх створили режисер Володимир Дахно і художник-постановник Едуард Кирич на студії «Київнаукфільм».
 
Едуард Кирич і зараз працював над новим анімаційним серіалом разом iз режисером Мариною Медвідь. Продюсерами серіалу є Едуард Ахрамович і Дмитро Лісенбарт, виконавчим продюсером — Євген Татарінов.
 
Проект анімаційного серіалу «Козаки. Навколо світу» став переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну підтримку в 3 млн. 157 тис. грн, що становить 55,5% від загальної вартості виробництва.