Ляшко: Хаос у державі — небезпека для кожного українця

19.12.2017
Ляшко: Хаос у державі — небезпека для кожного українця

Запорука стабільності гривні — це радикальне збільшення обсягу вітчизняного експорту і зменшення імпорту, переконаний Олег Ляшко.

Стабілізувати економічну ситуацію, зокрема призначити голову Нацбанку та ухвалити низку економічних законопроектів, вимагає від влади Олег Ляшко. 
 
«Курс долара в обмінниках — під 30 гривень. Такими темпами буде і 50, і 100. Це через те, що за результатами торгівлі за 11 місяців нинішнього року імпорту в Україну завезли на 5 мільярдів доларів більше, ніж продали продукції. Наші національні виробники не можуть реалізувати свої товари за кордоном, бо Укрзалізниця віддає пріоритет транзиту російських вантажів. Натомість ми завозимо імпорт, вимиваємо валюту, потім — йдемо за кредитами МВФ. Виплата міжнародних кредитів — друга після оборони стаття у держбюджеті за обсягом коштів. Тобто ми працюємо на виплату кредитів замість того, щоб створювати робочі місця, піднімати зарплати та підтримувати національного виробника», — наголосив учора Ляшко на засіданні погоджувальної ради в парламентi.
 
Народний депутат переконаний, що фінансова стабільність має бути пріоритетом для влади.
 
«Яка необхідність у Порошенка зараз летіти у Португалію, коли така ситуація в країні? Чому він і досі не подав кандидатуру на голову Нацбанку, що мав би зробити Президент? У нас немає керівника НБУ з травня цього року. Тимчасове ж керівництво підвищує облікову ставку, внаслідок чого дорожчають кредитні ресурси для національних виробників. А мали б дати дешеві кредити, щоб сприяти економічному зростанню та підвищенню купівельної спроможності українців. Натомість унаслідок падіння гривні фактично знецінюється підвищення зарплат і пенсій. Ми категорично проти такої економічної політики, яку проводить нинішня влада, бо це політика зубожіння українців», — підкреслив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко вимагає якнайшвидше розглянути законопроекти, які дадуть можливість активізувати економічне зростання в країні.
 
«По-перше, це підвищення зарплат і пенсій. Під час нещодавнього підвищення пенсій забули про колгоспників. Вони все життя працювали, але не отримали ні копійки. Також в Україні — найнижча зарплата серед країн Європи. Тому для нас ключове — зростання зарплат і пенсій, бо наслідком цього є подолання бідності. Крім того, ми вимагаємо ухвалити наш законопроект «Купуй українське, плати українцям!». Подивіться, яка скажена кампанія розгорнулась проти нашого документа. Вони звикли торгувати національними інтересами та хочуть, щоб долар був по 50 чи по 100 гривень. Ми хочемо, щоб купували українське. Щоб гроші українців працювали на українську економіку, а не на закордонних конкурентів. Щоб ми не були приречені на постійну бідність та залежність», — вважає Ляшко.
 
Крім того, команда Радикальної партії закликала розглянути зміни до Конституції та навічно закріпити землю за українськими фермерами.