Музика і бажання: у Києві виступить Соня Сухорукова

15.12.2017
Музика і бажання: у Києві виступить Соня Сухорукова

Гурт The Erised. (Фото з сайта weloveua.com.)

«Твій голос п’янить мене», — англійською співає Соня Сухорукова у дебютній та найвідомішій пісні гурту The Erised, яка має назву Pray, що в перекладі означає «Молитва».
 
Створений у 2015 році колектив The Erised, грає електронну музику і видається на досить відомому британском лейблі Med School Music, а треки гурту звучать на BBC Radio.
 
Як пишуть критики, якщо не знати, що The Erised родом з України, судячи з рівня виконання та навіть вимови вокалістки — здогадатися, що колектив не представник англомовної Британії, важко.
 
До речі, дебютний альбом вітчизняного бенду Room 414 представили в тому ж Туманному Альбіоні на платформі журналу Wonderland та фестивалі Hospitality In The Park у Лондоні.
 
The Erised, власне, не вчився запалювати публіку з «абсолютного нуля». До його складу ввійшли чотири вже досвідчені на момент заснування колективу музиканти.
 
Вокалістка Соня Сухорукова — учасниця поп-проекту Sonya та випускниця телешоу «Фабрика Зірок» і «Голос Країни».
 
Гітарист Ігор Кириленко грав у дуеті Hidden Element та випустив більше 20 електронних релізів.
 
Клавішник Даніїл Марин — електронний музикант, який видавався на багатьох лейблах під псевдонімом Detail, а барабанщик Олександр Люлякін — не хто інший, як колишній ударник «Бумбоксу».
 
Коли сильні і розкриті музиканти «зігралися» — утворився колектив, якому не потрібен був час на «музичну розминку».
 
У вересні цього року гурт презентував сингл Let me be, який увійде у наступний міні-альбом. Виконавці вважають, що пісня стала початком нового етапу життя гурту, в якому домінуватимуть світло та декорації. Співаючи про хмари, які зникнуть із неба коханого чи коханої, The Erised хоче розповісти про залежність людей, у тому числі одне від одного, та запропонувати музичну розраду при такій залежності.
 
The Erised належить до тих культурницьких українських проектів, які відомі за кордоном точно не менше, ніж на Батьківщині.
 
Якщо прочитати назву гурту ззаду наперед і перекласти українською, ви­йде слово «Бажання», яке дещо символічно натякає на можливість просування українського продукту за межами України, якщо виконавці мають відповідне «бажання» і створюють дійсно якісну музику.
 
В неділю український гурт The Erised виступить у київському клубі Sentrum, що розташований на Шота Руставелі, 11. Квитки в продажу — за ціною 250 та 560 гривень.