«Хімік» здобув переконливу перемогу над бронзовим призером чемпіонату Швейцарії

15.12.2017
«Хімік» здобув переконливу перемогу над бронзовим призером чемпіонату Швейцарії

В атаці — лідер «Хіміка» Анастасія Крайдуба. (Фото з сайта ВК «Хімік».)

Минулий єврокубковий сезон южненський «Хімік» розпочинав восени з мріями про участь в основному раунді дебютного для себе розіграшу Ліги чемпіонів.
 
Утім далі другого кола кваліфікації український чемпіон не пройшов, поступившись у напруженій дуелі краснодарському «Динамо».
 
У нинішньому євророзіграші повторної спроби з підкорення кваліфікаційної стадії суперліги в Южному вирішили не робити.
 
Відтак старту в єврокубках шанувальникам «Хіміка» довелося чекати доволі довго — власне, моменту, коли завершиться кваліфікація ЛЧ, невдахи котрої як втішний приз, отримують нагоду зіграти в другому за рейтингом турнірі Європи — Кубку ЄКВ.
 
На відміну від малознайомої Ліги чемпіонів, досвід виступів южненського клубу в Кубку ЄКВ відчутно більший, тож на старті турніру від команди Андрія Романовича нічого, окрім перемоги, вболівальники не очікували.
 
Сам же Романович перед початком єврокубкової ходи наголошував, що чекає в Южному волейбольного свята, оскільки в чемпіонаті України можливості відчути справжню спортивну атмосферу немає.
 
«Розуміємо, що через відсутність у чемпіонаті України інтриги доводиться грати домашні матчі внутріш­ньої першості в напівпорожньому залі для, так би мовити, найпалкіших уболівальників. Сподіваюся, що міжнародні матчі складатимуться по-іншому — буде й боротьба, й інтрига», — наголосив наставник «Хіміка».
 
Першим суперником «хі­мі­ків» у нинішньому розіграші Кубка ЄКВ став третій колектив Швейцарії — «Зесар».
 
За словами наставника клубу — бразильця Ромеу Філью, його команда — молода й недосвідчена, головним завданням котрої в поточному євросезоні буде здобуття міжнародного досвіду.
 
Характеризуючи в коментарі прес-службі «Хіміка» свого суперника, бразильський спеціаліст чомусь вирішив, що найтитулованіший жіночий клуб України — також малодосвідчений єврокубковий боєць.
 
Можливо, в кадровому контексті южненські волейболістки, котрі нині захищають кольори семиразового чемпіона країни, й справді не виглядають «зубрами» європейського волейболу, проте й новачками міжнародного життя їх також не назвеш.
 
Приміром, лідер «Хіміка» Анастасія Чернуха в минулому сезоні яскраво проявила себе на всіх фронтах: з клубом — у Лізі чемпіонів, зі збірною — у Євролізі, відборі на ЧС, фінальній частині ЧЄ, Універсіаді. Маючи в складі такого гравця, не тільки команда Романовича може розраховувати на хороший результат.
 
Однак у заявці на євросезон прізвище Чернухи знайти не вдалося. Не виключено, що саме цей факт змусив Ромеу Філью назвати «Хімік» «не дуже досвідченим учасником єврокубків».
 
Наскільки правим виявився бразильський наставник бронзового призера чемпіонату Швейцарії, демонструє рахунок першого матчу 1/16 фіналу Кубка ЄКВ, в якому підопічні Романовича в Южному здобули переконливу перемогу — 3:0 (25:19, 25:11, 25:9).
 
А статус найрезультативнішого гравця матчу (19 очок), який, до слова, був 50-м поєдинком «Хіміка» на євроарені, здобула Анастасія Крайдуба — вона ж Чернуха, до заміжжя.