Виклик найкращим: у Києві знову готуються зустрічати найсильніших футболістів континенту

13.12.2017
Виклик найкращим: у Києві знову готуються зустрічати найсильніших футболістів континенту

Після фіналу чемпіонату Європи-2012, в якому вітчизняні шанувальники футболу в Києві на власні очі змогли побачити феєричну гру найсильнішої на той час команди планети та континенту — збірної Іспанії, стрімко наближається час, коли на НСК «Олімпійський» у Києві відбудеться голов­ний матч клубного чемпіонату Старого світу, в якому можна буде постежити за кращими з кращих на клубному рівні.
 
Чинним володарем Кубка чемпіонів є мадридський «Реал», котрий перший у новітній історії Суперліги двічі поспіль виграв цей турнір.
 
Кольори ж «королівського» клубу захищає нещодавно визнаний найкращим футболістом планети португалець Кріштіану Роналду, в колекції котрого, як і у геніального Ліонеля Мессі, тепер є п’ять «Золотих м’ячів».
 
Було б просто неймовірно, якби саме команди аргентинського та португальського футбольних геніїв зіграли на столичному НСК «Олімпійський», утім зважати потрібно не тільки на сліпий жереб.
 
Бажаючих змістити «Реал» з вершини клубного футболу Європи більш ніж достатньо.
 
Шанс завершити свій «лігочемпіонський» шлях у Києві матиме й чинний чемпіон України — «Шахтар», якому на старті «плей-оф» випало зіграти з італійською «Ромою».
 
«Раді, що нам удалося уникнути зустрічі з «Барселоною» та «ПСЖ». Римляни — достойні суперники», — відзначив головний тренер «гірників» Пауло Фонсека.
 
Груповий турнір поточної Ліги чемпіонів, у якому «Реал» веде другий поспіль захист титулу, завершився для команди Зінедіна Зідана дещо незвично — боротьбу за перше місце в квартеті «вершкові» програли скромному «Тоттенхему», втративши таким чином нагоду зіграти матчі 1/8 фіналу в статусі «сіяних». 
 
Може здатися, що сил для виграшу третього поспіль Кубка чемпіонів у мадридців уже немає. Утім для перевірки даного припущення довго чекати не доведеться.
 
Їхня лютнево-березнева зустріч на першому етапі «плей-оф» з «ПСЖ» відповість на багато запитань, продемонструвавши не тільки істинну форму хлопців Зідана, а й справжній потенціал французького чемпіона, котрий після придбання у «Барселони» бразильця Неймара виглядає грізною силою не тільки вдома, а й на всьому континенті.
 
Для довідки ж слід сказати, що зірковий Роналду, котрий, загалом, ледь не самотужки провів «вершкових» через попередній «плей-оф» ЛЧ, у нинішньому розіграші вже встиг встановити новий рекорд, ставши першим, хто відзначився голами в кожному з шести матчів групового етапу змагань.
 
Загалом, перший етап «плей-оф» ЛЧ-2017/2018, який зазвичай проходить за вельми прогнозованим сценарієм, обіцяє чимало знакових протистоянь.
 
Окрім зустрічі «Реала» та «ПСЖ», до «топових» варто віднести матчі: «Челсі» — «Барселона», «Ювентус» — «Тоттенхем», а також побачення переможців останніх двох розіграшів Ліги Європи — «Севільї» та «Манчестер юнайтед».
 
До слова, представник України в поточній ЛЄ — київське «Динамо» — на стадії 1/16 фіналу поміряється силами з афінським АЕКом.
 
«Суперник для нас знайомий, адже влітку був серед наших потенційних суперників у кваліфікації Ліги чемпіонів», — сказав головний тренер «біло-синіх» Олександр Хацкевич. 
 

ДО РЕЧІ

Готуючись прийняти в Києві фінал Ліги чемпіонів-2018, який відбудеться 26 травня на НСК «Олімпійський», українська влада на капітальний ремонт арени (а це — оновлення освітлення, інформаційного табло, гідроізоляція даху та конструкцій, благоустрій територій стадіону та заміна ip-камер відео спостереження)   виділила 103 мільйони гривень.
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Пари 1/8 фіналу. «Ювентус» (Італія) — «Тоттенхем» (Англія), «Базель» (Швейцарія) — «Манчестер Сіті» (Англія), «Порту» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія), «Севілья» (Іспанія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія), «Реал» (Іспанія) — «ПСЖ» (Франція), «Шахтар» (Україна) — «Рома» (Італія), «Челсі» (Англія) — «Барселона» (Іспанія), «Баварія» (Німеччина) — «Бешикташ» (Туреччина).