Паралізована негодою: у Великій Британії сніг випав навіть там, де його віддавна не бачили

12.12.2017
Паралізована негодою: у Великій Британії сніг випав навіть там, де його віддавна не бачили

Ці вівці побачили сніг уперше.

Велику Британію у неділю паралізували снігопади, які є рекордними за всю історію метеорологічних спо­стережень.
 
 
В аеропортах скасовують авіарейси, не ходять потяги. З огляду на сильний західний вітер, тисячі будинків знеструмлені. Дорогою до Франції сів на мілину пором iз 300 пасажирами.
 
 
Снігопад розпочався недільного ранку. До того ж сніг випадав навіть у тих регіонах, де його віддавна не бачили.
 
В Уельсі, на півдні країни, зафіксовано рекордний рівень опадів — товщина снігового покрову становить 28 сантиметрів, повідомляє Бі-Бі-Сі.
 
На півдні Англії багато дітей побачили сніг уперше в своєму житті. 
 
Найбільший лондонський аеропорт Хітроу не бажає здаватися. Його адміністрація повідомила вчора, що завдяки роботі техніки в посиленому режимі вдається тримати розчищеними обидві злітно-посадочні смуги.
 
Рейси, хоч і з затримкою, відбуваються. Двоє інших лондонських аеропортів не працюють. 
 
Водіям, які ризикують виїздити на дороги, влада рекомендує запасатися теплим одягом, ковдрами, гарячими напоями та їжею.
 
Деякі місцеві дороги перекриті поваленими деревами. Над протокою Ла-Манш швидкість вітру сягає 150 кілометрів за годину, а в поривах — і 160.
 
В окремих районах Уельсу та Шотландії температура вчора падала до мінус 14 градусів за Цельсієм. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Санта-Барбарі запахло смаленим  
 
Американський штат Каліфорнія й надалі лихоманить від лісових пожеж. 100-тисячному місту Санта-Барбара загрожує масштабна пожежа, що вже тиждень шириться півднем штату.
 
Поліція та пожежники оголосили про евакуацію деяких прилеглих до міста районів.
 
Пожежники скаржаться, що боротися з вогнем заважає вітер, який посилює полум’я. Очікувалось, що у понеділок швидкість вітру ще зросте. Пожежі в Каліфорнії ширяться вже тиждень.
 
Через вітер та посуху пожежники не встигають локалізувати полум’я. За словами влади, з вогнем зараз борються понад 5700 рятувальників.
 
Вогонь знищив більше 800 будівель, було евакуйовано понад 200 тисяч людей. Одна 70-річна жінка загинула — її тіло виявили у машині на маршруті евакуації.
 
Влада штату також повідомляє про серйозні збитки для аграрного господарства Каліфорнії.
 
Більшість врожаю авокадо, на вирощуванні якого спеціалізується Каліфорнія, знищив вогонь. Втрачено понад чотири тисячі квадратних метрів цієї культури. Понад 90% усіх американських авокадо вирощують у Каліфорнії.
 
Вклад цього бізнесу в економіку обчислюють мільйонами доларів. Округ Вентура, де вирощують найбільше авокадо, постраждав від вогню найсильніше. Врожай авокадо у штаті зазвичай збирають у лютому-березні.