З Тернополя на Миколая відправлять в зону АТО понад тисячу святкових пряників

12.12.2017
З Тернополя на Миколая відправлять в зону АТО понад тисячу святкових пряників

Щоб і в окопах було свято.

Більше тисячі розмальованих медово-імбирних пряників буде відправлено з Тернополя в зону АТО до Дня святого Миколая.
 
 
Це своєрідна акція любові, турботи і вдячності, адресованих захисникам України, що її вже вкотре організували активісти тернопільського Логістичного центру допомоги бійцям АТО та місцевого коледжу харчових технологій і торгівлі.
 
 
Студенти останнього, власне, і виготовляють солодощі, попередньо добровільно збираючи кошти на необхідні продукти чи приносячи їх із дому, а на упаковках пишуть побажання воїнам.
 
А саме з медово-імбирного тіста пряники для передової роблять тому, що воно не тільки смачне, а й дуже поживне та довго зберігається.
 
Дещо пізніше так само виготовлятимуть різні різдвяні смаколики, і не тільки тут.
 
Традиція готувати для бійців смачні домашні харчі з’явилася в Тернополі відразу після початку АТО і продовжується досі.
 
Так, приміром, минулого року тисячі солодких пряників із нагоди різних свят були виготовлені і відправлені на схід України волонтерами штабу Самооборони Майдану Тернопільщини.
 
Продавали їх і тут, а всі виручені кошти пішли на придбання дуже потрібного військовим автомобіля.
 
А ось жінки-волонтери громадської спільноти «Бункер С» «спеціалізуються» на варениках, наліплюючи їх щотижня по 30-40 відер, в кожному з яких по 5 кілограмів, а для кращого зберігання заливають смальцем зі шкварками.
 
Готують і відправляють на схід тернопільські господині також спеціальну борщову заправку, яка дає змогу зварити смачний борщ навіть у польових умовах. На Великдень із Тернопільщини масово відправляли воїнам «і паску, і ковбаску». А тепер уже повсюдно дбають про кутю та інші смаколики до Різдва.