Футзальний чемпіон України на третьому місці завершив еліт-раунд Кубка УЄФА

29.11.2017
Футзальний чемпіон України на третьому місці завершив еліт-раунд Кубка УЄФА

Херсонський «Продексім» продуктивно попрацював у дебютному для себе єврокубковому сезоні. (Фото з сайта sport.ua.)

Відтоді як в сезоні 2001/2002 років Європейський футбольний союз започаткував Кубок УЄФА з футзалу, лише одного разу українському клубу вдалося завершити турнір у «топ-4».
 
 
Так, найкращий результат поміж вітчизняних футзальних клубів показав донецький «Шахтар», який у 2006 році дістався півфіналу розіграшу.
 
 
Заключна фаза поточного Кубка УЄФА ще попереду, втім пройде вона без участі українського чемпіона.
 
 
До «фіналу чотирьох», який відбудеться в квітні наступного року, пробилися чинний володар трофею  іспанський «Інтер», «Барселона», португальський «Спортинг» та угорський «Раба ЕТО».
 
 
Останній колектив відверто здивував футзальну спільноту, коли вийшов переможцем своєї «пульки» в еліт-раунді  єврокубкового турніру.
 
Змагаючись в одному квартеті з українським «Продексімом», білоруською «Столицею» та потужним італійським «Лупаренсе», колектив із невеликого угорського містечка Дьору здобув дві перемоги й завдяки очній перемозі над прямим конкурентом — «Лупаренсе» — зумів випередити фаворита в боротьбі за єдину путівку до «фіналу чотирьох».
 
Для українського чемпіона нинішній сезон на міжнародній арені виглядав більше знайомством з єдиним єврокубковим турніром, ніж боротьбою за високі місця.
 
Звісно, й у рік свого єврокубкового дебюту херсонський колектив одразу міг замахнутися на «фінал чотирьох», якби утримав переможний рахунок у протистоянні з угорським чемпіоном.
 
Утім індикатором потужностей «Продексіму», як в основному, так і елітному раундах, усе ж варто вважати матчі з грандами європейського футзалу — португальським «Спортингом» та італійським «Лупаренсе».
 
В обох випадках чинний чемпіон української екстра-ліги зазнав поразок: лісабонському колективу команда Ігоря Москвічова програла 1:5, італійцям херсонська команда поступилася дещо менше — 1:3.
 
Утім провальним знайомство херсонців iз Кубком УЄФА також не назвеш. У шести зіграних на євроарені поєдинках підопічні Москвічова здобули дві перемоги.
 
Вигравши по одному матчу на кожному з етапів турніру, «Продексім» щоразу третім (передостаннім) фінішував у своїй «пульці».
 
У Дьорі доля останнього місця вирішувалася в очному протистоянні білоруського та українського чемпіона.
 
Не надто вдало розпочавши гру, в підсумку херсонський клуб виборов вольову перемогу, відігравши по ходу матчу відставання у два м’ячі — 7:3.
 
«Недаремно ми пройшли цей шлях у Кубку УЄФА. У футболістів накопичується необхідний досвід. Більше б таких матчів, більше б таких суперників», — погляд наставника «Продексіму» на дебютний євротурнір повністю оптимістичний.
 
Як вважає Ігор Москвiчов, у загалом рівному за силами квартеті, котрий змагався в Дьорі, перемогти міг будь-який суперник.
 
Однак наставник визнає, що досягти його підопічним більшого в Кубку УЄФА-2017/2018 завадив брак необхідного досвіду та ігрової «зухвалості».
 
«У «Раби ЕТО» перевірені єврокубкові бійці, ми ж лише робимо перші кроки», — резюмував Москвiчов. 
 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Еліт-раунд. Група С. «Лупаренсе» (Італія) — «Продексім» (Україна) — 3:1, «Раба ЕТО» (Угорщина) — «Столиця» (Білорусь) — 2:3. «Столиця» — «Лупаренсе» — 4:8, «Раба ЕТО» — «Продексім» — 3:2, «Продексім» — «Столиця» — 7:3, «Лупаренсе» — «Раба ЕТО» — 4:6.
Підсумкове становище: «Раба ЕТО», «Лупаренсе» — 6, «Продексім», «Столиця» — 3.