У Тбілісі на дитячому «Євробаченні-2017» співатиме 12-річна Анастасія Багінська

22.11.2017
Урочиста церемонія відкриття розпочалася у Національній бібліотеці парламенту Грузії з програми грузинського національного балету «Сухішвілі», який не раз виступав на київській сцені.
 
 Боротися за перемогу в конкурсі будуть юні таланти з 16 країн світу, а ось Україну на дитячому «Євробаченні-2017» представить 12-річна Анастасія Багінська з новою піснею «Не зупиняй!».
 
— Музику та слова цієї пісні написала мій викладач iз вокалу Катерина Комар, — розповіла фіналістка другого сезону «Голос. Діти» Анастасія Багінська. — А ось ідею створення цієї пісні їй запропонувала я, адже саме той факт, що мій шлях до кожної нової перемоги триває без зупинок, і є запорукою успіху.
 
Юна співачка з України також розповіла, що «зірковою хворобою» поки що не страждає, бо попереду на неї чекає довгий та тернистий шлях до нових звершень.
 
Для представниці нашої країни зараз величезну роль вiдiграє підтримка кожного мешканця України та твердий настрій на тріумф у цьому міжнародному пісенному конкурсі.
 
Новинкою дитячого «Євробачення-2017» стало те, що вперше за історію існування конкурсу всі без винятку мешканці України зможуть віддати свій голос за представницю нашої країни без обмежень.
 
Раніше правила голосування на дитячому конкурсі були такі ж, як і на дорослому «Євробаченні», тобто, голосувати можна було за всіх учасників конкурсу, окрім представників своєї країни.
 
Після внесення змін голосувати стало можливим в онлайн-режимі на сайті — junioreurovision.tv декілька днів поспіль.
 
Підсумки глядацького онлайн-голосування на 50% визначать загальний результат кожного з конкурсантів. Іншу половину свого загального бала учасники отримають від професійного журі.
 
Фінал дитячого «Євробачення-2017» відбудеться вже 26 листопада. Як зазначила співачка Джамала — переможниця  «Євробачення 2016», це здорово, що перемога в дитячому пісенному конкурсі просто додає ще один бал до загальної скарбнички завоювань.
 
Країна-переможниця зможе пишатися своїм конкурсантом, але за нею не закріплюється автоматично необхідність приймати гостей шоу на наступний рік.
 
Як відомо, переможницею дитячого «Євробачення 2016» стала Маріам Мамадашвілі з Грузії.
 
За всю історію існування міжнародного аналога дорослого пісенного конкурсу ця країна тричі заво­йовувала перше місце: у 2008-му, 2011-му та 2016 роках.  Україні перемогу в цьому міжнародному конкурсі в 2012 році здобула юна співачка Настя Петрик.