Ляшко — Гройсману: Підніміть зарплати людям!

22.11.2017
Ляшко — Гройсману: Підніміть зарплати людям!

Олег Ляшко добивається, щоб мінімальна зарплата в Україні була 5000 грн на місяць.

Звертаючись до голови уряду, лідер Радикальної партії закликав його підняти з нового року зарплати не до 3700, а до 5000 грн. 
 
 
«Я часто зустрічаюся з людьми в регіонах, і головне питання, яке лунає від них, — як їм вижити на копійчані зарплати і пенсії, як прогодувати сім’ю та за що полікуватися. Ось що хвилює сьогодні людей, а значить, і нас, бо ми відстоюємо в парламенті інтереси українців. Саме тому 3700 гривень мінімальної зарплати, яку уряд пропонує на наступний рік, це мало. Така зарплата не дасть людям нормально жити. Ми вимагаємо, щоб з нового року мінімалка була 5000 гривень», — наголосив лідер Радикальної партії.
 
 
Політик додав, що його розмова з Прем’єром щодо підвищення зарплат українцям тривала до першої ночі. Головний аргумент Ляшка — люди повинні отримувати стільки, щоб їм не хотілося виїжджати за кордон на заробітки. 
 
«Кращий учитель 2016 року Віолетта Македон із Берегового на Закарпатті виїхала на заробітки в Британію, де працює доглядальницею за 80-річним дідом. Пояснила це тим, що робота вчителя в Україні є низькооплачуваною, немає ніякої перспективи. За день отримує таку зарплату, яку вона в Україні отримувала за місяць. І мені кажуть, що не потрібно піднімати зарплати?» — обурився Ляшко.
 
Політик підкреслив, що розвинути економіку країни можна тільки завдяки радикальному підвищенню доходів українців.
 
«Із такою політикою, як проводить нинішня влада, завтра в Україні не залишиться жодної людини. А наша політика — це робочі місця і збільшення зарплат!» — наголосив Ляшко.