«Мотор» достроково пробився до перехідного «плей-оф» Ліги чемпіонів

21.11.2017
«Мотор» достроково пробився до перехідного «плей-оф» Ліги чемпіонів

Після перемоги над «Спортингом» у запорізького «Мотора» буде достатньо часу, аби спокійно готуватися до наступного етапу ЛЧ. (Фото з handball.motorsich.com.)

То в Броварах під Києвом, то в Харкові, але жодного матчу ЛЧ не зіграв наразі запорізький «Мотор» у своєму рідному місті, де вже не один рік ведеться реконструкція Палацу спорту «Юність» — арени, котра впродовж десятків років слугувала домом для місцевих гандбольних колективів.
 
 
Коли «мотористи» вперше здобули право зіграти в груповому раунді Ліги чемпіонів, «Юність», здається, вже поставили на глобальну реконструкцію. Аварійний дах, ненадійна підлога — все потребувало заміни.
 
 
Проте, не маючи належного фінансування, амбітний проект опинився у стані «консервації».
 
 
Змінюватися ж ситуація навколо головної спортивної споруди Запоріжжя почала лише після того, як керівництво «Мотор Січі», на балансі котрого перебуває гандбольний «Мотор», за 26 мільйонів гривень викупило «Юність» у громади міста (на аукціоні, котрий влаштувала Запорізька міська рада).
 
Керівник «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв неабияк прагнув, аби до старту поточного розіграшу Ліги чемпіонів реконструкцію «Юності» було завершено.
 
Проте черговий — уже п’ятий поспіль — «лігочемпіонський» сезон  «мотористи» знову розпочали «в приймах», укотре обравши домашньою ареною харківський Палац спорту «Локомотив».
 
Поки ж будівельники обіцяють до кінця поточного року завершити реконструкцію запорізького спорткомплексу, котрий, до слова, матиме мультифункціональне призначення, найсильніша вітчизняна команда з чоловічого гандболу минулих вихідних у Харкові достроково оформила свою участь у так званому міжгруповому «плей-оф», переможець якого отримає право зіграти в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів із представником елітного «пулу» учасників головного клубного турніру Європи.
 
Відтоді, як керівництво Європейської гандбольної федерації змінило регламент ЛЧ, запровадивши для учасників групового раунду рейтинговий «водорозділ», утретє поспіль «Мотор» гратиме в «перехідному» «плей-оф».
 
Участь у ньому «мотористи» гарантували собі за два тури до завершення групового етапу, коли, перегравши минулими вихідними португальський «Спортинг», дистанціювалися на безпечну відстань від головного конкурента в боротьбі за другу сходинку.
 
У групі D доволі рано стало зрозуміло, що одноосібне лідерство в цьому секстеті належатиме «Монпельє». Здобуті французьким клубом вісім перемог поспіль яскраво підтвердили їхнє домінування, дозволивши фавориту достроково виграти «пульку».
 
Відтак ні гостьовий виїзд «Мотора» до Македонії, ні ще одне побачення з «Монпельє» в Харкові вже жодним чином не вплине на остаточний розподіл місць нагорі турнірної таблиці групи D.
 
«Маючи можливість достроково вирішити своє турнірне завдання, до поєдинку зі «Спортингом» ми готувалися, як до фіналу чемпіонату світу», — заявив польський наставник «Мотора» Патрік Ромбел.
 
Його підопічні сповна скористалися наявною нагодою, хоча після першого тайму були змушені наздоганяти португальський колектив.
 
Зрештою, видозмінивши гру в захисті та покращивши роботу на останньому рубежі, «мотористи» змогли виправити ситуацію й удруге в розіграші завдати поразки «біло-зеленим». 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий етап. Група D. 8-й тур. «Мотор» (Україна) — «Спортинг» (Португалія) — 32:29, «Бешикташ» (Туреччина) — «Металург» (Македонія) — 32:29, «Монпельє» (Франція) — «Чеховські ведмеді» (Росія) — 34:23.
Турнірне становище: «Монпельє» — 16, «Мотор» — 11, «Бешикташ» — 7, «Спортинг» — 6, «Металург» — 5, «Чеховські ведмеді» — 3.