На Черкащині розікрали 5 бюджетних мільйонів на будівництво очисних споруд

15.11.2017
На Черкащині повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю, який завдав державі збитків на 5 мільйонів гривень під час будівництва очисних споруд у Золотоноші.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній прокуратурі: «Досудовим розслідуванням встановлено, що директор ТОВ під час будівництва очисних споруд у Золотоноші умисно завищував вартість обладнання, яке постачалося, та вносив до офіційних документів відомості про роботи, не передбачені проектно-кошторисною документацією».
 
Правоохоронці кажуть, що завдяки таким махінаціям директор привласнив бюджетні кошти на загальну суму близько 5 мільйонів гривень.
 
Будував очисні, та «очистив» на кругленьку суму державний бюджет.
 
Наразі пану директору вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) ККУ.
 
Слідчі вживають заходів щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відшкодування завданих державі збитків.
 
За крадіжку державних коштів директору товариства загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. 
 

ДО РЕЧІ

        Як стало відомо «УМ», реконструкцію очисних споруд у Золотоноші впродовж кількох років поспіль здійснювала фірма «Ресурстехнобуд» (зареєстрована у Пустомитах Львівської області на Євгена Шкрабу). А, за даними «Вісника держ­закупівель», «Ростехнобуд» почав вигравати тендери, пов’язані з очисними спорудами та каналізацією в Золотоноші, з 2012 року.