Постраждалим від озброєних грабіжників дніпровським поліцейським позапланово присвоїли звання

08.11.2017
Постраждалим від озброєних грабіжників дніпровським поліцейським позапланово присвоїли звання

Сергій Князєв (праворуч) дякує за службу Сергію Глушану.

У ніч проти неділі в багатоповерхівці віддаленого Самарського району Дніпра квартирні крадії підірвали дві гранати, відкрили стрілянину та втекли.
 
 
П’ятеро поліцейських отримали поранення. 
 
 
23-річний оперативник Гамід Росулзаде, який із численними осколковими пораненнями нині перебуває у міській лікарні, розповідає:
 
 
«Зараз уже стало зрозуміло — це була граната. Стався вибух. Напевно, це була світлошумова граната, і мене відкинуло, слідчого відкинуло. Відбувалися постріли в наш бік, після чого всі потрапили на вулицю. Там неможливо було передбачити, ніхто не очікував — на вулиці стався ще один вибух».
 
44-річному техніку-експерту Сергію Глушану вибухом сильно пошкодило кишково-шлунковий тракт. Лікарі кілька годин зшивали його по частинах. Нині він у тяжкому стані в реанімації. 
 
Очільник української поліції Сергій Князєв, який відвідав у Дніпрі поранених, повідомив про присвоєння поліцейському звання підполковника.
 
Голова Нацполіції всім правоохоронцям-постраждалим вручив відзнаки та оголосив про присвоєння позачергових звань. 
 
Ще одному поліцейському вибухом відірвало ступню ноги.
 
«Після проведення консиліуму ми пішли на ампутацію заради врятування життя», — повідомив головлікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.
 
Зловмисників правоохоронці ще шукають.
 
Нагадаємо: за останній час у Дніпрі це вже не перший випадок, коли поліцейські постраждали під час виконання своїх обов’язків.
 
26 вересня 2016 року двоє копів, Ольга Макаренко та Артем Кутушев, загинули від рук зловмисника при спробі перевірити його документи на території Центрального автовокзалу.
 
У Кіровському райсуді Дніпра наразі триває судовий процес над екс-торнадівцем Олександром Пугачовим, якому пред’явлено звинувачення.