У День української писемності та мови знову писатимуть всеукраїнський радіодиктант

08.11.2017
У День української писемності та мови знову писатимуть всеукраїнський радіодиктант

Читатиме диктант Олександр Авраменко — доцент Київського університету імені Бориса Грінченка.

Уже всімнадцяте в День української писемності та мови 9 листопада знову писатимуть всеукраїнський радіодиктант.
 
Девіз цьогорічного — «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». 
 
За словами координатора проекту «XVII Радіодиктант національної єдності» Аліни Акуленко, тепер він мало нагадує звичну перевірку грамотності, бо давно подолав кордони України.
 
Скажімо, минулого року роботи надходили з Італії, Великої Британії, Франції, Португалії, Швеції, Швейцарiї, Фінляндії, Туреччини та Єгипту. Кількість робіт зростає в геометричній прогресії.
 
Для порівняння: у 2000 році їх надійшло не більше тисячі, а минулоріч було вже на 20 тисяч більше. 
 
Цьогоріч Радіодиктант національної єдності прозвучить і в місті Сiверськодонецьк Луганської області.
 
Популяризує українську мову на цій території, зокрема, волонтерка-співачка, радник міністра культури  Анжеліка Рудницька. 
 
Усі охочі зможуть доєднатися до великої родини знавців української мови і, звичайно, перевірити свою грамотність завтра о 12-й годинi дня.
 
Для цього варто ввімкнути радіоприймач на хвилю Першого канала Українського радіо. Знадобиться лише ручка, аркуш паперу та повна концентрація уваги.
 
Читатиме диктант Олександр Авраменко — доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, мовознавець.
 
Текст — не більше 150 слів. (Зазвичай його публікують на офіційному сайті Українського радіо після завершення прийому робіт поштою).
 
Для того щоб диктант перевірили організатори, його потрібно надіслати за адресою: Київ-1, Хрещатик, 26, не пізніше 10 листопада (визначається за штемпелем на конверті).
 
На тих, хто написав диктант без жодної помилки, чекають символічні призи. 
 
У столиці місцем публічного написання диктанту стане Червоний корпус КНУ ім. Тараса Шевченка, у Львові — головна Шевченківська аудиторія Львівського національного університету імені Івана Франка, у Дніпрі  організовують приміщення в одному з музеїв.