Під Авдіївкою ворог зазнає найбльших втрат

31.10.2017
Під Авдіївкою ворог зазнає найбльших втрат

Пошкоджені гранатою ворота в Авдіївці.

На східному фронті ворог вдається до обстрілів не лише позицій ЗСУ, а й мирних кварталів. Останніми днями бойовики терористичної «ДНР» зосередили вогонь на донецькому напрямку, найбільше від обстрілів потерпає район міста Авдіївки включно з мирними мешканцями.
 
Зокрема, минулої суботи ввечері ворог гатив iз гранатометів по житлових будинках на околицях міста, пошкодивши де ворота, а де й дах літньої кухні. На щастя, постраждалих немає. Цього ж дня окупанти гатили з піхотного озброєння по опорних пунктах ЗСУ в Авдіївській промзоні. Захисники України відкривали вогонь у відповідь. 
 
«На превеликий жаль, унаслідок бойових дій минулої суботи сили АТО зазнали втрат. Під час одного з ворожих обстрілів поблизу Авдіївки один український воїн загинув, ще двоє захисників України отримали поранення внаслідок нічного обстрілу», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Уже наступного дня на «промці» осколкове поранення під час гранатометного обстрілу отримав ще один боєць ЗСУ.
 
Наразі відомо, що в бою з ворогом загинув 31-річний Олександр Жуков iз села Мала Білозерка Василівського району Запорізької області. За даними Василівської райради, керівництво якої висловило співчуття рідним і близьким воїна, він загинув від вогнепального поранення в Авдіївській промзоні в суботу близько 21:00. 
 
Водночас полковник Лисенко наводить втрати окупантів за минулий тиждень, посилаючись на дані вітчизняної розвідки: 36 осіб, iз них 12 загиблими. За його словами, найбільших втрат противник зазнав у районі Авдіївки та на приморському напрямку.
 
Загалом минулої неділі незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир’я. У відповідь військовослужбовці ЗСУ щонайменше 10 разів застосовували озброєння на ураження ворога.