У Москві та Ростові-на-Дону масштабно горіли ринки

10.10.2017
У Москві та Ростові-на-Дону масштабно горіли ринки

Ринок «Сіндіка»: сотні підприємців втратили весь товар, автомобілі та інше майно.

У неділю приблизно о 16 годині за місцевим часом спалахнула сильна пожежа на будівельному ринку «Сіндіка», який розташований на околиці Москви поблизу мікрорайону Строгіно.
 
 
Цей ринок уже горів у 2015 році, але вчорашня пожежа виявилася ще масштабнішою.
 
 
Пожежні команди прибули лише через 30 хвилин після виклику.
 
 
Пожежники та рятувальники евакуювали з ринку приблизно три тисячі продавців та відвідувачів.
 
 
Сталися окремі сутички з поліцією, оскільки люди хотіли хоча б частково врятувати товар та машини з підземного паркінгу. 
 
Пожежа розпочалася на цокольному поверсі ринку, де розташовані склади з фарбою та розчинниками, тому вогонь поширювався надзвичайно швидко й охопив площу приблизно в 3 тисячі квадратних метрів.
 
Небо над Строгіно вкрилося густим чорним димом. На допомогу пожежним надіслали два гелікоптери Ка-32. Вогонь вдалося приборкати лише ближче до ночі.
 
Офіційні джерела повідомляють лише про одного потерпілого — 55-річного чоловіка, який отримав опіки та отруївся димом. 
 
За однією з версій, причиною пожежі міг стати підпал. Утім зовсім недавно, в середині вересня, держбуднагляд по Московській області в ході перевірки ринку виявив порушення при обладнанні складських приміщень на  першому поверсі. 
 
Компанія «Сіндіка» була зареєстрована у квітні 2000 року. Вона вважається одним із найбільших ринків для будівельних і побутових потреб на Московській кільцевій дорозі.
 
Цікаво, що співвласником ринку є дружина колишнього глави Кабардино-Балкарії Арсена Конокова. 
 
Також недільного дня, але дещо пізніше — о 21:08, пожежники отримали повідомлення про загоряння у торгівельному павільйоні на речовому ринку Ростова-на-Дону на вулиці Лелюшенка.
 
Представник Південного регіонального центру МНС Росії повідомив, що на гасіння пожежі було направлено близько 400 пожежників i більше 50 одиниць техніки.
 
Пожежу вдалося локалізувати о 1:40 ночі понеділка на площі шість тисяч квадратних метрів. У понеділок над ранок пожежники завершували гасіння окремих невеликих осередків пожежі. Інформації про потерпілих не надходило.