Затримані на Закарпатті диверсанти входять до групи впливу екс-регіоналів — Аваков

03.10.2017
У понеділок відбулася прес-конференція міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
 
Йшлося, зокрема,  про затримання групи зловмисників: попередньо їм інкримінують підозру в дев’яти злочинах, скоєних у 2016-2017 роках, які, за словами силовиків, були спрямовані на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості та міжнародних конфліктів.
 
«Ми маємо прямі докази участі злочинної групи як мінімум у дев’яти злочинах. Є відповідні докази — це зразки ДНК цих персон, свідчення самих затриманих та аналіз слідчих експериментів на місці злочину, — зазначив на брифінгу Аваков. — Вони входять до групи впливу колишніх народних депутатів iз Партії регіонів — Володимира Олійника та Сергія Тулуба. Є зафіксовані контакти цих осіб зі згаданими екс-нардепами, які перебувають на території РФ».
 
Як стверджує очільник МВС, цього разу затримані чоловіки їхали підривати угорський пам’ятник на кордоні з Україною, аби виконати чергове замовлення.
 
Завдання мали «відпрацювати» терміново, адже останнім часом українсько-угорські відносини переживають кризу, i пошкодження угорського пам’ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області мало підкинути хмизу у вогонь.
 
Також міністр додав, що «специ» карного розшуку Нацполіції затримали двох підозрюваних біля кордону (третій — у розшуку). При затриманні було вилучено спеціально підготовлений вибуховий пристрій iз приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.