Російські туристи повстали проти «влади» Криму через колапс на Керченській переправі

03.10.2017
Російські туристи повстали проти «влади» Криму через колапс на Керченській переправі

На Керченській переправі застрягли сотні авто.

Ураганний вітер змусив окупантів на п’ять днів припинити рух поромів між півостровом Крим та Росією. 
 
Декілька тисяч мандрівників були змушені в буквальному сенсі цього слова «чекати на гарну погоду біля Чорного моря». Мимовільні заручники анексованого півострова активно обмінювалися враженнями від побаченого в соціальних мережах.
 
— Навіщо потрібна переправа, яка працює з такими великими перебоями? — обурюються люди. — Стояти в заторах без можливості випити чаю, не кажучи вже про елементарні зручності, це, скоріше, антиреклама Криму, аніж його здобутки.
 
Далеко не в усіх туристів знайшлися гроші на готель, багато хто заночував у салоні власного автомобіля з метою економії.
 
Людей дуже обурив той факт, що їх заздалегідь не попередили про наближення буревію. Адже тоді поїздку можна було б перенести на інший день, а не нудитися в залі очікування в компанії таких же ошуканих пасажирів.
 
— Перевізники Керченської переправи повинні заздалегідь повідомляти про штормову погоду, — впевнений мешканець міста Вологда Олексій. — Якби автоперевізники повідомили людям про наближення природного катаклізму, стовпотворіння вдалося б уникнути.
 
Тільки на другу добу змученим пасажирам стали роздавати безкоштовний чай, каву, продукти харчування та теплий одяг.
 
Пізніше представникам морської дирекції порту вдалося розмістити тих, хто постраждав через негоду, в чотирьох залах очікування та виділити додатково ще 10 плацкартних вагонів, які спеціально пригнали на територію порту «Керч».
 
Через плутанину на дорогах неподалік Керченської переправи сталося масштабне ДТП. Перекинувся пасажирський автобус, унаслідок чого постраждало понад 20 пасажирів.
 
Шістьох потерпілих у важкому стані карети «швидкої» доставили до найближчої лікарні. А от на залізничному вокзалі в Анапі ледь не почалися масові заворушення через небувалий наплив людей.
 
— Понад чотири сотні людей із дітьми залишилися без їжі, води та можливості відпочити, — обурюється мешканка Самари Світлана Корабльова, яка застрягла разом із родиною на залізничному вокзалі Анапи. — Нам не давали взагалі ніякої інформації, залишивши один на один зі стихією, що розійшлася не на жарт.
 
До окупаційної влади Криму поки що не дійшло, що погода на півострові — це вже стратегічне питання, що безпосередньо впливає на поромне сполучення в районі Керченської переправи.
 
Навіть військовим Чорноморського флоту довелося підлаштовуватися під примхи стихії: з урахуванням сили та напрямку вітру кораблі змінили умови стоянки на причалах.
 
Сильний шторм накрив не лише Керченську протоку, а й найближчі населені пункти. На дорогах виросли кілометрові затори, в яких застрягло понад три тисячі автомобілів та кілька тисяч людей.
 
Буревій залишив без електрики сотні людей у Сімферопольському, Бахчисарайському, Ленінському, Сакському, Жовтневому районах, а також у місті Керч. Ураган пошкодив дахи соціальних будівель, а також автомобілі, які раніше невдало припаркували під деревами.
 
Як розповіла керівник кримського Гідрометцентру Тетяна Любецька, погода на окупованому півострові лише ненадовго покращиться, а вже у середині жовтня штормовий вітер доповниться проливними дощами та туманами.