Найсильніша українська жіноча команда з гандболу швидко вилетіла з Кубка ЄГФ

20.09.2017
Найсильніша українська жіноча команда з гандболу швидко вилетіла з Кубка ЄГФ

Голландські гандболістки не пустили «Галичанку» до другого кваліфікаційного раунду Кубка ЄГФ-2017/2018.

На відміну від ганд­больного «Мотора» — найсильнішої чоловічої команди країни — єврокубковий старт чемпіона жіночої суперліги видався невдалим.
 
 
І хоча «Галичанка» з різницею в чотири м’ячі виграла у голландського «Морренгоф Янсен Далфсен» домашній поєдинок першого кваліфікаційного раунду Кубка ЄГФ, до наступного етапу змагань пройшли саме опонентки львівського клубу, оскільки в матчі-відповіді з достатнім запасом змогли перекрити фору, з якою до Голландії прибули підопічні Тетяни Штефан.
 
 
Попри не найсильніший статус свого суперника лідер вітчизняного жіночого гандболу не зміг на рівних протистояти представнику маленького містечка Далфсен.
 
 
Уже після першого поєдинку проти голландок, у якому вітчизняних гандболісток спіткав короткочасний провал у другому таймі, головний тренер «Галичанки» вказувала на недостатній міжнародний досвід своїх підопічних.
 
Що говорити, якщо новий сезон переможець останніх розіграшів національної першості розпочав без кількох старих лідерів — воротаря Єлизавети Гілязетдінової та капітана Лесі Смолінг.
 
Власне, в літнє міжсезоння склад «Галичанки» суттєво оновився, проте серйозної ігрової практики не отримав.
 
Єдиним офіційним поєдинком перед виходом на євроарену для львівського клубу став матч за Суперкубок України, в якому підопічні Штефан легко «розібралися» з бронзовим призером попереднього ЧУ — херсонською «Дніпрянкою» — 34:23.
 
На перший погляд, успішно завершився для львівських гандболісток і їхній перший матч проти «Морренгоф Янсен» — 26:22, однак, як виявилося згодом, чоти­рьох м’ячів для загального успіху виявилося занадто мало.
 
Хоча ще після першого тайму матчу-відповіді в Далфсені ситуація складалася на користь українського клубу, котрий програвав «дозволені» три м’ячі.
 
Утім прес, під який потрапили гості в заключні хвилини повторного поєдинку, не залишив від сподівань «Галичанки» на продовження турнірної боротьби ані сліду. 
 
Той факт, що наставниця господарського колективу Монік Тейстерман не взяла впродовж поєдинку жодного тайм-ауту, яскраво свідчить про те, що її підопічні від самого початку протистояння перебували на хвилі успіху.
 
Чого не скажеш про їхніх опоненток, які відверто провалили другий тайм гостьового поєдинку, котрий завершився з розгромним рахунком — 20:30 — на користь голландського клубу.
 
Не виключено, що однією з причин невдалого виступу «Галичанки» став відверто важкий переїзд гандболісток зі Львова до Далфсена.
 
Дорогу в майже 1500 км дівчатам довелося долати на клубному автобусі, що, без сумніву, не могло не відбитися на їхніх ігрових кондиціях.
 
І хоча тренерський штаб «Галичанки» зробив усе можливе, аби затяжний марш-кидок їхньої команди перетворити на цікавий екскурсійний тур — iз зупинками в Дрездені та Амстердамі, як видно, для підсумкового успіху колективу їхніх старань виявилося замало.
 
Тим часом на внутрішній арені конкуренти львівського клубу зіграли стартові матчі суперліги. Дебютний поєдинок «Галичанки» в ЧУ-2017/2018 — проти «Дніпрянки» — перенесли через її виступ у Кубку ЄГФ.
 
Натомість вітчизняні шанувальники гандболу на власні очі побачили оновлений віце-чемпіонський колектив з Ужгорода, котрий зі скрипом здолав останню команду попереднього розіграшу — миколаївський «Реал» — 25:23.
 
А от столичний «Спартак», який улітку також пережив чергову реновацію, у своєму стартовому поєдинку суперліги виглядав дещо переконливіше, упевнено здолавши тернопільський «Економуніверситет» — 33:25.