У Білій Церкві затримали циганок, які збували особливо небезпечні наркотики

13.09.2017
У Білій Церкві співробітники Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини спільно з Білоцерківськими слідчими успішно провели спецоперацію — затримали жінок ромської національності, які збували на території області особливо небезпечні наркотичні засоби «опій ацетильований» та «метадон».
 
А розповсюджували наркотики методом «закладок». За попередньою домовленістю з покупцями, залишали наркотики в зазначених місцях — на територіях шкіл, сходових клітках багатоповерхівок, у парканах приватних будинків — і отримували за них оплату на банківські картки.
 
Начальник Управління боротьби з нарко­злочинністю поліції Київщини Кирило Самойленко повідомив, що для викриття злочинної діяльності групи дилерів співробітники ввіреного йому підрозділу провели комплекс заходів. Загалом здійснили чотири оперативні закупівлі.
 
Під час трьох санкціонованих обшуків у домоволодіннях підозрюваних виявили та вилучили розфасовані та готові для продажу 50 г метадону та 300 мл опію, на суму понад 300 тис. гривень за цінами «чорного ринку».
 
Також вилучили банківські картки та мобільні телефони, за допомогою яких підтримували зв’язок із клієнтами.
 
Зловмисниць (32 та 41 року) затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та доправлено в ізолятор тимчасового утримання.
 
Слідчi відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
 
Жінкам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

На відміну від наркозалежних Київщини, гострих відчуттів дещо в інший спосіб шукали підлітки у Харкові.
 
Там патрульним поліцейським довелося самостійно знімати двох молодих людей (14 й 15 років) зi 125-метрової телевежі. Юні екстремали, як горобці, просиділи на ній щонайменше 20 хвилин.
 
Поліцейські провели з підлітками та їхніми батьками виховні бесіди й повідомили про цю неординарну подію у відділ ювенальної превенції одного з Харківських відділків поліції.