Цього року в Україні лише офіційно 226 підлітків намагались або вчинили самогубство

12.09.2017
Підліткова психіка дуже вразлива.
 
Наразі великою проблемою не лише в Україні, а й у всьому світі є досить часті суїциди, які скоюють молоді люди саме цієї категорії.
 
Аби протидіяти біді, Нацполіція України ініціювала акцію «Витрати хвилину — збережи життя дитини», котра пройшла 10 вересня в Києві.
 
Провели її разом із представниками Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла-Страда Україна», Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» та UNICEF Ukraine.
 
У 2017 році до поліції надійшло 226 повідомлень про скоєні суїциди та спроби суїциду, повідомила жахливу статистику начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб.
 
І додала: «Якщо порівнювати з минулим роком, то зменшується кількість дітей, які вчинили самогубство, але кількість спроб збільшується». 
 
Основними причинами, які штовхають дітей до таких радикальних рішень, є конфлікти з батьками, конфлікти у школі та нерозділене кохання.
 
«Попередження дитячих суїцидів — це комплексна робота батьків, учителів та поліції. Тільки разом ми зможемо побороти це явище», — наголосила Лариса Зуб.