Із початку року Нацполіція вилучила близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї

08.09.2017
Не секрет, що після буремних подій Майдану й початку війни на сході «засіки» українців поповнилися значними арсеналами незаконної зброї, яка час від часу нагадує про себе на мирних теренах України.
 
Аби хоч якось завадити цьому, з 7 вересня Нацполіція розпочала всеукраїнську операцію щодо протидії незаконному обігу зброї, про це повідомив у четвер перший заступник очільника правоохоронного відомства — начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.
 
Він зазначив, що основною метою проведення операції є протидія незаконному обігу зброї на території всієї країни, в тому числі припинення її витоку з території проведення антитерористичної операції.
 
«Наша основна ціль — безпека громадян на території всієї країни. Лише за останню добу працівники поліції вилучили 25 одиниць вогнепальної зброї, близько двох тисяч боєприпасів i шість вибухових пристроїв. Тому ми посилюємо свою роботу з протидії розповсюдження зброї, аби убезпечити кожного українця», — каже заступник очільника Нац­поліції В’ячеслав Аброськін.
 
Операція стартувала з Одещини, де в четвер о п’ятій ранку особовий склад регіональної поліції підняли за тривогою.
 
З цього дня та до особливого розпорядження працівники регіонального підрозділу поліції працюватимуть у посиленому режимі несення служби.
 
У всіх регіонах України буде посилено роботу щодо припинення нелегального обігу зброї.
 
Крім того, перший заступник голови Нацполіції зазначив, що нелегальна зброя — це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків при поводжені з нею, які останнім часом збільшилися в мирних регіонах країни.
 
Посиленi заходи, у першу чергу, спрямовані на те, аби врятувати життя та здоров’я громадян, а також попередити злочини з використанням зброї.
 
Загалом вiд початку нинішнього року було вилучено близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 916 гранат, 21 вибуховий пристрій i понад 120 тисяч набоїв.
 
У департаментi комунікації Національної поліції України звертають увагу громадян, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком, коли громадяни добровільно здають її до підрозділів поліції. 
 
Додамо, що Нацполіція та компанії-перевізники планують укласти меморандум про співпрацю в боротьбі з незаконним обігом зброї.