В чергу за «Мультиком»: генпрокурор анонсував нові гучні затримання в Миколаєві

06.09.2017
Під час візиту до Миколаєва Генпрокурор Юрій Луценко розкритикував місцеву владу та анонсував серію нових гучних затримань.
 
На його думку, ті депутати міськради й опозиційні політики, які захищають організоване злочинне угруповання «Мультика-Титова», повинні піти геть iз політичної арени України.
 
— У Миколаєві депутати міської ради настільки залежні від думки бандитів, що треба говорити про системну злочинну співпрацю, — заявив Юрій Луценко на брифінгу у Миколаєві. — Правоохоронцям України довелося провести майже сто обшуків, щоб знайти та вилучити достатньо доказів для порушення проти таких чиновників нових кримінальних справ.
 
На думку Генерального прокурора України, затримання знаменитого на півдні країни кримінального авторитета на прізвисько «Мультик» стало можливо після призначення на посаду обласного прокурора Тараса Дундаса.
 
Як людина, не пов’язана з Миколаївщиною, він зміг об’єктивно розібратися з усіма корумпованими зв’язками депутатів міської ради.
 
Потрапив «під роздачу» і мер міста Миколаїв Олександр Сенкевич. На думку Генерального прокурора, міський голова виконував роль маріонетки, тоді як реальні накази віддавали бандити, які курирували південне місто. 
 
У відповідь Сенкевич заявив, що його зв’язки з «Мультиком» ще необхідно довести, та став вимагати від Генпрокурора ставитися з повагою до його посади, адже два роки тому понад 50 відсотків виборців у місті Миколаїв віддали за нього свої голоси.
 
— Я не розумію слова Генерального прокурора, який говорить про те, що я спілкувався з кримінальним авторитетом через посередників та був «ширмою» для його злочинних справ, — заявив мер Олександр Сенкевич. — Такі гучні звинувачення треба підкріпляти вагомими доказами, інакше я буду змушений подати позовну заяву до суду.
 
Нагадаємо, кілька днів тому співробітники СБУ спільно з Нацполіцією України та військовою прокуратурою південного округу провели спільну операцію iз затримання кримінальних авторитетів на Миколаївщині.
 
Серед затриманих — відомі у місті бізнесмени та знаменитий кримінальний авторитет на прізвисько «Мультик».
 
Усі вони доставлені до СІЗО міста Маріуполь, де міський суд  вирішуватиме їхню подальшу долю. 
 
Члени організованого злочинного угруповання займалися рекетом, розкраданням комунального та державного майна, незаконними операціями з наркотиками, погрозами та тиском на крупних бізнесменів міста.
 
Злочинна група мала серйозні зв’язки в органах державної влади та місцевого самоврядування міста Миколаїв.
 
Тим часом Юрій Луценко заявив, що про зв’язки депутатів Миколаївської міськради з бандитом на прізвисько «Мультик» свідчить уже той факт, що вони змушені постійно дзвонити йому в СІЗО міста Маріуполь та буквально під його диктовку виконувати вказівки.
 
Саме цей факт дає Генеральному прокурору право поставити на найближчій сесії Верховної Ради України питання про розпуск Миколаївської міської ради.
 
На брифінгу в Миколаєві Юрій Луценко пообіцяв українцям «напружену, але цікаву та об’єктивну осінь» не тільки на півдні України, а й у цілому по країні.
 
Генпрокурор анонсував майбутню серію не менш гучних та інтригуючих затримань.