Національний університет біоресурсів і природокористування розпочав 120-й навчальний рік

05.09.2017
Національний університет біоресурсів і природокористування розпочав 120-й навчальний рік

Символічний ключ знань вручив першокурсникам ректор Станіслав Ніколаєнко.

Понад 26 тисяч студентів розпочали у понеділок навчання в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування та його підрозділів.
 
 
Нинішній навчальний рік є для вишу знаковим, адже свої двері для молоді альма-матер відчинила вже 120-й раз.
 
 
Нагадаємо, що історія цього навчального закладу бере свій початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрито 30 вересня 1898 року в Київському політехнічному інституті.
 
 
Згодом воно трансформувалося у факультет, а далі — в інститут, який iз 1923 року став самостійним вищим навчальним закладом.
 
На початку тридцятих років минулого століття виш «оселився» у мальовничому Голосіївському лісі, де для нього було збудовано власне містечко.
 
Сьогодні університет — це три інститути, 13 факультетів, 10 відокремлених підрозділів i кілька науково-дослідних інститутів.
 
Це в його стінах готують майбутніх лісівників, ветеринарів, агрономів, дизайнерів, економістів, менеджерів, екологів, біотехнологів, харчовиків, тваринників, землевпорядників, садівників, інженерів тощо. 
 
Щойно до університетської родини влилося поповнення, першокурсниками стали кілька тисяч учорашніх абітурієнтів.
 
Посвяту в студенти з отриманням символічного Ключа знань, а також студентського квитка і «заліковки» вони пройшли в День знань. 
 
«За роки існування нашого навчального закладу підготовлено понад 175 тисяч фахівців, виховано тисячі відомих учених і науковців, політиків, керівників держави, народних депутатів, знаних організаторів аграрного сектору, талановитих підприємців, фермерів, справжніх патріотів України, — сказав у вітальному слові ректор університету Станіслав Ніколаєнко.
 
— Наш університет динамічно розвивається, зміцнює свої позиції в загальнодержавних рейтингах і входить до когорти кращих вишів України. А про його визнання у світі свідчать широкі міжнародні зв’язки та співпраця зі 151 установою з багатьох країн світу. Ось і цього року на наше свято завітали гості з Університету штату Айова (США) та Варшавського університету наук про життя».
 
В університеті вже сформувалася традиція власного святкування Першовересня. Цього дня на університетському стадіоні під час урочистого дійства запалюють вогонь у символічній чаші знань. Нехай цей вогонь не згасає в студентських серцях, а жага знань не обмежується лише університетською аудиторією.