В АТО вцілів, загинув у Єгипті: в Тернополі попрощались із «свободівцем» Володимиром Стаюрою

30.08.2017
В АТО вцілів, загинув у Єгипті: в Тернополі попрощались із «свободівцем» Володимиром Стаюрою

Загиблий був депутатом Тернопільської міської ради, брав активну участь у Революції гідності, а згодом поїхав добровольцем у зону АТО.

В  Архiкатедральному соборі Тернополя відбулася багатолюдна панахида за упокій душі депутата Тернопільської міськради, голови міської організації ВО «Свобода»  Володимира Стаюри, який загинув минулої суботи під час відпочинку в Єгипті.
 
Також, вшановуючи пам’ять про колегу, депутати Тернопільської міської ради провели коротку позачергову сесію, де прийняли рішення про посмертне присвоєння йому звання почесного громадянина міста Тернополя.
 
У своєму виступі на цій сесії міський голова Тернополя Сергій Надал  нагадав присутнім, що Володимир Стаюра був першим, хто колись підняв синьо-жовтий прапор над Тернопільською міською радою, а також одним із перших, хто поїхав на підтримку Майдану в Київ та добровольцем у зону АТО (перебував у складі добровольчого батальйону «Січ», згодом був заступником командира роти «Карпатська Січ» 93-ї ОМБр ЗСУ. — Авт.).
 
«Це була дуже світла людина. Людина відверта і правильна, часом навіть дуже правильна. Але всі його любили і поважали саме за відвертість. Якщо він давав слово, то він це слово тримав», — сказав Сергій Надал про свого побратима по партії.
 
Згадували про покійного і під час урочистого відкриття в рамках святкування Дня міста «Зірки Героям-добровольцям» на Алеї зірок у Тернополі.
 
Тим часом тіло Володимира Стаюри досі перебуває в Єгипті, з його перевезенням в Україну виникли проблеми, задля вирішення яких представники місцевої влади та ВО «Свобода» ведуть зараз перемовини з консульством України в Єгипті.
 
У 51-річного Володимира Стаюри залишились дружина та двоє синів.