Попри штрафи і ризик опромінення: шукачі гострих відчуттів не припиняють штурмувати Чорнобиль

29.08.2017
У Чорнобильську зону, як мухи на мед, постійно «злітаються» різноманітні шукачі гострих відчуттів i охочi легко збагатитися.
 
Ось і цими днями чергових сталкерів затримали поліцейські відділу зони Чорнобильської АЕС спільно зі співробітниками загону №3 «Чорнобильський спецкомбінат»: зухвальцями виявилися троє мешканців Києва.
 
Як повідомили в понеділок у головному управлінні Національної поліції в Київській області, кияни віком 20, 22 і 31 рік поза контрольно-пропускним пунктом незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму.
 
Щодо цих громадян складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, які зазнали радіоактивного забруднення).
 
Молодим людям загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Матеріали скеровано в Іванківський суд для ухвалення рішення.
 
Але чи варті подібні пригоди тих наслідків, які чекають на недисциплінованих «гостей» зони відчуження, i йдеться не лише про правове покарання, а й здоров’я туристів-відчайдух, адже радіація в певних місцях поблизу Чорнобиля нікуди не поділася й залишатиметься високою ще десятиліття.