Файна картка: у Тернополі персоніфікують пільговий проїзд у транспорті

29.08.2017
Сьогодні одна з найпопулярніших тем для обговорення в Тернополі — це впрова­дження «Сoцiaльнoї кapтки тepнoпoлянинa», яка має запрацювати в обласному центрі з 1 жовтня.
 
Трохи більше, ніж за місяць, наявність такої картки даватиме жителям міста можливість користуватися громадським транспортом — «маршрутками» та тролейбусами — за пільговим тарифом.
 
Просто пред’явлення пенсійного (чи будь-якого іншого) посвідчення вже не спрацює. Картки повинні видати усім категоріям пільговиків. 
 
Утім строки можуть бути дещо продовжені.
 
«Плануємо оформити та роздати картки для пільгових категорій населення та пенсіонерів за віком, а також учням та студентам, — коментує нововведення міський голова Тернополя Сергій Надал. — Проте пільговим категоріям тернополян не варто переживати. Якщо пільговики не встигнуть оформити картку до 1 жовтня, вони будуть ще певний час їздити за посвідченням.
 
Інші категорії тернополян, щоб їздити у громадському транспорті за нижчим тарифом, повинні будуть оформити персоніфіковану соціальну карту тернополянина або купити проїзний квиток. За цими документами вартість проїзду залишиться незмінною, а от при розрахунку готівкою вартість проїзду буде вищою».
 
Виготовляють «Соціальну картку тернополянина» на основі безконтактних носіїв стандарту ISO. Вона містить прізвище, ім’я та по-батькові користувача, його фотографію, QR-код та штрих-код, який відповідає номеру картки.
 
У близькій перспективі міська влада обіцяє ввести за такими картками також деякі інші муніципальні послуги за зниженими тарифами. 
 
До речі, минулого року кілька тисяч схожих карток на 12-відсоткову знижку в аптеках було видано малозабезпеченим громадянам, які стоять на обліку в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради.