Ми — не самі: військові десяти країн вшанують українську Незалежність

23.08.2017
Ми — не самі: військові десяти країн вшанують українську Незалежність

За спинами цих хлопців — уся Україна.

Більш нiж три чверті українців — 83 відсотки — вважають себе патріотами своєї держави.
 
Про такі результати опитування, проведеного в серпні, повідомила соціологічна група «Рейтинг».
 
На заході країни кількість патріотично налаштованих українців становить 88%, у центрі — 84%, на сході — 83%, на півдні — 77%.
 
Такі цифри додають оптимізму в час святкування Дня Незалежності України.
 
Цьогоріч у столиці до 26-ї річниці проголошення Незалежності традиційно заплановано багато мистецьких і спортивно-розважальних подій.
 
Зокрема, забіг у вишиванках на Русанівській набережній, вітрильна регата на Дніпрі, етнічний ярмарок.
 
На Хрещатику (від вул. Інститутської до Європейської площі) з 22 серпня відкрито виставку для охочих побачити сучасне озброєння та військову техніку.
 
На Європейській площі — виставку історичної техніки, присвячену 100-річчю Армії УНР. На Поштовій площі відбудеться фестиваль «Кримський дім об’єднує серця».
 
В урочистостях на майдані Незалежності з нагоди національного свята візьме участь понад 4,5 тисячі українських військових: представники Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
 
За словами міністра оборони Степана Полторака, у військовому параді братимуть участь підрозділи з 9 країн-учасниць НАТО та Грузії, яка прагне до членства в альянсі.
 
Саме 24 серпня iз робочим візитом відвідає Київ міністр оборони США Джеймс Меттіс.
 
Глава Пентагону має намір зустрітися з Президентом України Петром Порошенком і міністром оборони Степаном Полтораком. 
 
Увечері на сцені на майдані Незалежності гратимуть Національний президентський оркестр та оркестр повітряних сил США, які базуються в Європі.
 
Усього на Майдані гратимуть 103 музиканти, у програмі — американські, українські та європейські твори.
 
А закінчиться концерт світовою прем’єрою ораторії Івана Тараненка «Слався, Вкраїно». Спільний виступ триватиме годину. 
 
Святкуватимуть День Незалежності і в інших містах. Зокрема, в Батурині, де творилася українська державність, відбудеться велике святкове шоу, фіналом якого стане концерт співачки Руслани. 
 
У Кременчуці в цей святковий день відбудеться МаскФест. Городяни зможуть побачити унікальну карту України, сплетену руками дівчат-волонтерів.
 
Також волонтери покажуть колекцію бойових прапорів із зони АТО, а з екстравагантних розваг — дефіле у так званій «кікіморі» (маскувальному вбранні), яку зможе приміряти кожен охочий.