В анексованому Криму ФСБ затримала колишнього бійця АТО за звинуваченням у диверсії

18.08.2017
В анексованому Криму ФСБ затримала колишнього бійця АТО за звинуваченням у диверсії

Жорстоко побитий арештант погодився на камеру з усіма звинуваченнями.

Окупаційна влада Криму штампує одну за одною брудні шпигунські історії за участю громадян України.
 
На цей раз «терористом» виявився мешканець Харківської області, колишній учасник АТО на Донбасі.
 
Солдат Геннадій Лимешко став уже дванадцятим за рахунком чоловіком, якого співробітники ФСБ звинувачують у тероризмі.
 
Хлопцю з простої української родини російські спецслужби «шиють» те, що він нібито отримав завдання від СБУ пошкодити електричну опору біля міста Судак, а також організувати гірський обвал на дорозі Судак—Новий Світ та підпалити ліс біля селища Рибальське.
 
У сумці затриманого буцімто знайшли бойову гранату, дві тротилові шашки та ручну пилку, а в кишені — паспорт громадянина України.
 
На камеру жорстоко побитий затриманий підтверджує, що збирався підірвати лінію електромереж, а також зруйнувати гірську дорогу в Криму. Окупаційний суд Сімферополя заарештував Лимешка на два місяці.
 
— Подібні фейкові новини необхідні російським спецслужбам для того, щоб залякати населення Криму, — каже речник прес-служби СБУ Олена Гітлянська. — На півострові все частіше люди відверто виказують своє невдоволення владою, тому страх став останнім аргументом російських окупантів.
 
Затриманого в Криму Геннадія Лимешка швидко впізнали в українській армії, адже впродовж півроку він був контрактником одного з підрозділів сухопутних військ, звідки його звільнили за порушення дисципліни.
 
Його товариш Олександр Волков, з яким він разом служив в одному з добровольчих батальйонів АТО, дуже добре охарактеризував Лимешка. Розповів, що той був сумлінним солдатом, якого просто підставили.
 
А ось мати Геннадія, котра не бачила сина впродовж декількох місяців, узагалі не розуміє, як він опинився в Криму, та ні в яку диверсію не вірить.
 
— Син нещодавно одружився, має маленьку дитину, навіщо йому нариватися на проблеми? — обурюється Римма Лимешко. — На опублікованому відео чітко видно, що електроопора зроблена з бетону, а на фотографіях ФСБ фігурує зовсім інший стовп, із деревини.
 
Історія з «кримськими диверсантами» почалася ще з Євгенія Панова, якого також захопили на півострові правоохоронці Росії.
 
Пізніше він розповів адвокатам, що його жор­стоко катували та били, щоб він дав необхідні свідчення.
 
— Цей чоловік просто обмовив себе, щоб урятувати своє життя, — розповіла адвокат Ольга Дінзе. — Його підвішували на кайданках, катували електричним струмом, тому всі його руки та ноги у страшних опіках.
 
На те, що всі затримання «диверсантів» у Криму мають фейковий характер, вказує ціла низка незаперечних фактів. Подробиці всіх затримань — немов списані з енкаведистської методички старого зразка.
 
— Якби представники спецслужб України дійсно захотіли здійснити диверсію, то її б провели без слідів i такого галасу, — розповідає екс-керівник служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.
 
— Те, що показують співробітники ФСБ у Криму, — швидше, нагадує подіїї Першої або Другої світової війни, коли партизани підривали лінію електропередач або підпалювали хати. Зараз ситуація інша, і створювати проблеми своїм же громадянам, які живуть на тимчасово окупованих Росією територіях, Україна просто не зацікавлена.
 
На думку аналітиків, Росія свідомо штампує інформаційні бомби масового ураження, мета яких — довести стурбованому тероризмом світу, що це не Росія, а Україна є посібником терористів.
 
Однак звалити свої проблеми з хворої голови на здорову — досить складне завдання. Адже правоохоронні органи України зібрали достатньо доказів того, що «терористом» у Криму завтра може стати будь-хто, у кого є в кишенi український паспорт.