Тепло в кредит: жителі Черкащини утеплили до зими свої оселі на 39 мільйонів

16.08.2017
Тепло в кредит: жителі Черкащини утеплили до зими свої оселі на 39 мільйонів

Готуй сани на зиму навіть у спеку. За цим принципом діють наразі черкащани, котрі взяли у банках області кредитів на майже 39 мільйонів для утеплення своїх осель та заміну газових котлів.
 
За словами директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації Сергія Демиденка,  «теплі» кредити взяли не лише приватні особи, а й ОСББ та житлово-будівельні кооперативи.
 
«Впровадження енергоефективних заходів завдяки цим кредитам, на які  з місцевих бюджетів за відсотковою ставкою вже відшкодовано людям майже 298 тисяч гривень, допоможе  відчутно заощадити споживання газу та зменшити рахунки за тепло», — наголошує Сергій Демиденко. 
 
На Черкащині, каже він, «теплі» кредити  надають чотири банки — «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Державний експортно-імпортний банк України» та «Укргазбанк».
 
А загалом на запровадження енергоефективних заходів цьогоріч за обласною програмою підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв з обласного бюджету виділено 400 тисяч гривень.
 
Ще 1,33 мільйона гривень передбачено місцевими бюджетами.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській облдержадміністрації, в області повним ходом триває підготовка до нового опалювального сезону.
 
І констатують, що завдяки проведеній роботі нині можна говорити про те, що 70%  житлового фонду до зими готові. 
 
«Рівень оснащеності багатоквартирних житлових будинків iз централізованим опаленням засобами обліку теплової енергії становить нині 78 %.  До роботи в осінньо-зимовий період у нас готові 102 котельні, 500 загальноосвітніх навчальних закладів, 359 дитсадків, 799 закладів охорони здоров’я», — підсумовує пан Демиденко.